Ali Pekkala (28) takket nei til tilbud i en rekke land for å takke ja til Harstad Innebandyklubb, melder klubben i en pressemelding.

Pekkala skal inneha rollen som spillende trener for HIBK som går i gang med sin sjuende sesong på toppnivå. Harstad er tilbake i eliteserien etter en strålende sesong i 1.-divisjon som endte med opprykk i vår. Nå er klubben klar for å ta i mot eliteseriemotstand i Harstadhallen gjennom hele vinteren.

En nøkkelbrikke der blir Ali Pekkala. Den anvendelige finske spilleren kommer fra byen Saarijarvi og har vært innom klubbene FloorFighters Chemnitz (tysk Bundesliga) og klubbene FBC Turku og SalPa i Finland.

- Jeg har vært i den samme rollen som trener og spiller i Tyskland. Da jeg var der var situasjonen ganske lik den vi har her i Harstad. Der hadde jeg en god gruppe som støttet meg fordi det er utfordrende, men definitivt overkommelig, sier Ali Pekkala.

På veien mot å velge Harstad var en rekke andre klubber på banen.

- Jeg kunne dratt tilbake til Tyskland eller Finland og hadde også andre muligheter i Norge, men Harstad var det beste alternativet.

I klubbledelsen er man sikker på at Ali er det rette valget.

- Ali har allsidig bakgrunn fra flere land, og har god erfaring med innebandy på høyere nivå. Vi ønsket en trener som kommer utenfra for å kunne se klubben og spillerne fra et objektivt ståsted. Vi har mye bra erfaring innad i klubben, men ser det som en fordel at noen "utenfra" kommer inn. Ali har fått de beste skussmål, og vi er trygge på at det blir en meget bra løsning for klubben, sier sportslig leder Nicolai Christensen i pressemeldingen.

Første mulighet til å se Harstad spille er i helga. Da venter Narvik i to treningskamper lørdag i Harstadhallen. Om en uke venter en turnering i Kiruna før serieåpningen mot Akerselva spilles lørdag 19. september.

Les mer om den nye treneren i papirutgaven fredag, eller i vår e-avis fra klokken 22.00 torsdag.