Trondenes skytterlags lokaler i Kanebogen var arena for ei ungdomssamling for regionene Ofoten og Vesterålen denne langhelga. 14 skyttere fra Harstad-området og 12 tilreisende fra Vesterålen deltok.

Samlingen ble leder av Trine Lossius, som er ungdomsleder og samlagsinstruktør for Ofoten.

Denne gang ble det gjort en ekstra vri. Nytt av året er det å bruke yngre ressurser innad i lagene, ungdommer som selv er skyttere, til å veilede og instruere andre ungdommer og nybegynnere. Fra Trondenes skytterlag stilte Andreas Bredahl Lyngstad, Celine Nermark og Jenny Lossius, og de fikk støtte fra Jonas Halvorsen fra Sortland.

Mental trening, visualisering, treningsdagbok, og fokus på arbeidsoppgaver som kreves for å levere et godt skudd var hovedelementene.

– Målet med samling er ikke bare å utvikle seg som skyttere, men å bygge relasjoner på tvers av skytterlagene. Det å ha mobilfri sone har vært et nyttig verktøy for å etablere kommunikasjon, sier hovedinstruktør Trine Lossius.

Nettopp det sosiale ble prioritert hele helgen gjennom spørreleker og ved samarbeidsskyting. Det er en konkurranseform hvor en skytter holder våpenet, en skytter sikter og en skytter trekker av uten å bruke ord.

– Det var utrolig spennende å se på, sier Trine Lossius.

Samlingen ble avrundet med et stevne, og blinkene viste gode samlinger. Fire nybegynner ungdom hadde sitt første stevne med reim.

– Det var en skytter som hadde tårer som rant nedover kinnet, men ville ikke gi seg. De gjennomførte alle med god stil. Det er krevende å begynne med reim og jakke, men her er det viktig ikke å gi opp, øvelse gjør mester, sier Lossius.

Ikke bare ungdommer ble ønsket velkommen på samling. Kine Osvoll deltok som nybegynner voksen på kurset. Hun begynte som skytter for en måned siden, og likte svært godt mentaltrening og visualisering.

DELTOK: Kine Lian Osvoll er nybegynner som voksen. Foto: privat