Bendik Myhrer spiller på Harstad Vikings, og er pålagt å spise og gå på Gründer når han skal ut. Foto: Rune Robertsen

I onsdagens Harstad Tidende kan man lese om en ny avtale mellom Harstad Basketballklubb og restaurant/utestedet Gründer i Harstad.

Den bestemmer at spillerne kun kan spise og oppholde seg på Gründer, og ingen andre uteplasser i byen.

Tidligere har konkurrenten Metzo vært et naturlig samlingssted både på dagtid og kveldstid. Der får elitelaget ikke lenger oppholde seg.

- Det blir satt klare restriksjoner på hvor spillere skal spise lunsj, og hvor spillere eventuelt skal oppholde seg ute på byen for eksempel etter en ligakamp hjemme i Harstadhallen. Gutta får ikke lov til å gå andre stedet enn på Gründer, sier Hansen.

- Hva skjer dersom noen velger andre lunsjserveringer eller utesteder på kveldstid?

- Det skal ikke skje. Foreløpig har vi ikke diskutert mulige sanksjonsformer, men noe vil det bli.

Hansen sier det er naturlig at spillere og trener skal profilere klubbens samarbeidspartnere.

- Vi ønsker ikke at våre gutter skal forbindes med uteliv, men når de først er på et utested skal det være hos vår samarbeidspartner. Da skal vi ikke profilere konkurrentene til de som støtter oss, poengterer Hansen.

Etter det Harstad Tidende kjenner til, er bedriften en betydelig samarbeidspartner både i form av kontantstøtte til elitelaget og som leverandør av måltider til trener Robert Holm og hans kone, samt de to amerikanske spillerne Mario Woodson og Charlie L. Frierson III. Øvrige spillere får rabattert mat.

- Det er en meget god avtale for klubbens del, sier daglig leder May Liss Hansen.

Les mer i dagens Harstad Tidende.