Den norske stjernerytteren til det russiske storlaget Katusha, sammen med landsmann Sven Erik Bystrøm, landet halvtimen før de øvrige proffsyklistene ankom med chaterfly fra Brüssel.

– Jo da, jeg håper å gjøre det bra, sier Kristoff i ankomsthallen.

Kristoff har ikke tro på å vinne Arctic Race of Norway sammenlagt selv om han bare vare fire sekunder fra seieren i fjor.

– Det kan fort bli litt tøft når jeg ser på løypa, erkjenner han.

Best i starten

Kristoff tror han vil gjøre seg bemerket allerede åpningsdagen.

– Jeg tror det er gode sjanser på de første to, og den siste, men etappe tre er nok litt hard. Også i Narvik ser det ut til å være ei tøff løype mot slutten, sier Kristoff.

Han spurtslo Thor Hushovd i finalen i Tromsø for ett år siden, og har ikke gitt opp håpet om en finaletriumf også denne gang - selv om Hushovd mener avslutningen er tøff.

– Nå er jo ikke Thor i toppform akkurat nå, så den er kanskje lettere enn han sier, humrer Kristoff.

Han mener å vite hva som skal til for å komme først over målstreken i Harstad.

– Det er jo en bakke opp til mål der også, så feltet kan sprekke opp. Det gjelder å ha gode bein og ha litt krutt igjen i bakken, mener han.

Ben Hermans og Mathias Frank spås å være de største favorittene (se egen sak). Kristoff skjønner hvorfor.

– De er gode navn. Om de vinner, er det i så fall for tøft for meg. De er bedre i bakkene.

Tror på lagkamerat

Samtidig mener både Kristoff og lagkamerat Bystrøm at Katusha har en sjanse til å kapre sammenlagtseieren.

– Vi har en god mann i Ilnur Zakarin, som kan levere en god posisjon i de lengste bakkene, sier Kristoff.

– Vi har ambisjoner både med Alexander, som er storfavoritt på de første etappene, og sammenlagt - vi har en sterk russer (Zakarin, vår anm.) som kanskje er enda bedre. Og det kan by seg muligheter for meg på en av de siste to etappene. Vi har et veldig sterkt lag, sier Bystrøm.

Også han er nevnt som en outsider.

– Dette er et løp som passer meg bra, og jeg liker løypeprofilen. Jeg kommer rett fra Polen rundt, og har bare hatt tre hviledager i mellom. Vi får se hvordan det slår ut, sier Bystrøm, som spår Edvald Boasson Hagen eller lagkamerat Zakarin som sammenlagtvinner.