Styrkeløfteren fra Harstad hadde et håp om å løfte til sammen 575 kilo fordelt på knebøy, benkpress og markløft i det åpne norgesmesterskapet i pinsen. Allerede etter knebøyserien skjønte hun at VM-kravet ikke var innen rekkevidde.

Noe å strekke seg etter

Fossbakk Kristensen klarte 205 kilo - 12,5 kilo bak personlig rekord. Tangering av bestenoteringene i benkpress på 165 kilo og i markløft på 172,5 kilo ga totalt 542,5 kilo.

– Jeg prøvde å kvalifisere meg for VM, men det gikk ikke, dessverre. Akkurat nå er jeg ikke god nok målt mot kravet, sier hun.

I fjor fikk hun VM-billett. Da var vekta satt til 545 kilo - altså ti kilo mindre enn da Fossbakk Kristensen tok sølv i EM i mai.

– Forbundet har skjerpet kravet med 30 kilo. Det setter standarden for den kvaliteten forbundet vil ha, og det er greit nok. Da har jeg noe å strekke meg etter, og veien dit er ikke så langt som jeg først trodde, sier Fossbakk Kristensen.

Roser lagledelsen

Før EM var hun hele 60 kilo fra VM-kravet. I mesterskapet i mai satte hun personlig rekord og forbedret seg med 42 kilo totalt i treløft.

Kristensen Fossbakk kunne unnskyldt seg med en fire uker lang sykdomsperiode etter EM, og at hun stilte i NM i pinsen fullpakket av influensa. Hun nøyer seg med å konstatere at dagsformen ikke var på topp, og at motivasjonen hanglet som en følge av det.

– Det ble en av de hardeste øktene jeg har hatt. Egentlig er det utrolig hva jeg kan presse meg gjennom bare jeg har de rette folkene rundt meg. Lagledelsen var fantastisk. Den visste nøyaktig hva som måtte til for at jeg skulle vinne gullet. Uten støtteapparatet hadde jeg ikke gått til topps, sier Kristensen Fossbakk.

Kroppsvekt avgjørende

Hun vant sitt sjuende gull på samme antall kilo som toer Lene Thorén. Sistnevnte veier 32 kilo mer enn harstadværingen, og dermed gikk Kristensen Fossbakk foran ettersom den med lavest kroppsvekt har rangen ved samme resultat.

– Det var veldig jevnt. Jeg skjønte ikke at gullet var mitt før en av trenerne mine kom jublende mot meg da Thorén misset sitt siste løft, sier hun.

Kristensen Fossbakk hadde denne gang tre konkurrenter, alle seniorer, og viste dermed at det ikke er tilfeldig at hun står med sju gull totalt selv om flere av dem er vunnet uten konkurrenter i klassen.