Styrelederen mener Børge Hansens uttalelser får stå for hans egen regning, men vil ikke gå med på at ansettelsen av Bray er ett sjansespill.

– Vi har i Vikings hatt tradisjon med å ansette trenere som ikke har erfaring. Lazar Vidacic tok oss til gull, og Tore Berset sørget for finaleplasseringer, sier Lilleng.

Ikke aktuelt med mellomsesong

Forventningene blant supporterne og andre etter seks strake finaler er svært høye, men Lilleng er klar på hva Vikings selger ut til sponsorene.

– Målsetningen til styret er at laget går til sluttspill. Det har vi vært knalltydelig på, både i år og i fjor, sier styrelederen, som legger til at det aldri har vært aktuelt å gå på en mellomsesong, der man ikke når sluttspillet.

Lilleng er klar på at Bray på vise hva han står for.

– Alex må vise resultater, men om vi skulle tape mange kamper er det ikke sikkert det er han det går utover, sier Lilleng, som poengterer at Bray har fått en ettårskontrakt for å prestere.

– Vi har så vidt jeg kan huske, aldri gitt en trener lenger enn en ettårsavtale til å begynne med, sier styrelederen, som innrømmer at Bray er en billigere mann en en amerikansk trener ville vært.

– Bray får en kontrakt omtrent på det nivået Lazar Vidacic hadde, og det må tillegges at Børge Hansen ikke kjenner så godt til vår økonomi.

Ifølge Lilleng ble det i styret diskutert om det var behov for et sikkerhetsnett om det skulle gå dårlig med Bray.

– Vi fant ut at vi stoler på Alex Brays kvalifikasjoner.

Woodson valgte selv

Lilleng understreker at Mario Woodson selv valgte seg bort fra Harstad Vikings.

– Han fulgte ikke våre retningslinjer, og dermed er han ikke aktuell for oss, sier Lilleng, som ikke vil gå inn på hva bruddene på retningslinjene innebar.

At Woodson ble upopulær blant mange i og rundt Vikings av utenomsportslige grunner spilte nok også inn i avgjørelsen om å droppe amerikaneren, selv om han var ønsket av trener Bray.