Tobias Fjellbakk var trygg fra ellevemetersmerket. Han sendte gjestene fra Narvik i 3-0-ledelse på overtid i første omgang.

– Aldri i verden om det var straffe. Jeg tuppet bort ballen og han løp inn i kroppen på meg og falt. Da de fikk 3-0 var kampen ødelagt for vår del, sier Erik Hustad.

Seks gule og utvisning

Trener Tor Anders Hustad var allerede i fyr og flamme over flere av dommeravgjørelsene til Ole Ragnar Jansen Knutsen, og tok rennefart på sidelinja for å konfirmere assistentdommer Reinulf Svendsen, som var nærmeste SOIF-benken. Samtidig snakket høyreback Vegard Norberg på seg et gult kort før Fjellbakk fikk ta straffen.

Selv om SOIF hadde en god sak flere ganger, gjorde det ikke situasjonen bedre for laget at så mye energi ble lagt igjen på dømmingen. Skånlendingene ble sendt ut av cupen med stygge siffer både i mål- og kortprotokoll. 2-5, seks gule kort hvorav den ene ble gjort til rødt, er ikke eksempel til etterfølgelse.

– Greit nok at vi ikke var gode, men det får være grenser til dømming, utbrøt trener Hustad på overtid, før han syrlig bemerket følgende da dommeren blåste av kampen.

– Det er vel den beste beslutningen han tok i denne kampen.

Drømmen brast

Kaptein Erik Hustad stiller også spørsmål om hvorfor ikke Børge Henriksen ble avvinket for offside på 1-0-målet til Mjølner.

– Vi hadde tro på seier, og drømte om å få Rosenborg hjemme i første runde. Dessverre ble det ikke slik. Det gikk ikke vår vei. Når vi får så mange billige mål imot, og heller ikke fikk Håkon Norberg spilleklar til kampen etter overgangen fra Burfjord, er det vanskelig å slå Mjølner, sier Erik Hustad.

UENIGE: SOIF-trener Tor Anders Hustad og dommer Ole Ragnar J. Knutsen hadde klare meldinger til hverandre, og brukte hver sin pekefinger for å understreke sine synspunkter. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø