Harstadværingen er utøver innen fitness, og skal konkurrere i bikini fitness i nordisk mesterskap. Det finner sted på Island lørdag.

For tre uker siden fikk Tangen Knutsen bronse i norgesmesterskapet. Det gjør at hun får dekket reise og opphold for å representere Norge.

Debuterte i fjor

– De tre beste i NM får reise på forbundets regning. De tre neste plassene er også kvalifisert for å delta, men må betale reisen selv, sier Tangen Knutsen.

27-åringen debuterte i sporten så sent som i fjor.

– Det blir veldig artig å få delta på en konkurranse utenfor Norges grenser. Jeg er veldig spent på hvordan det skal gå. Siden det er en konkurranse hvor deltatakerne har måttet kvalifisere seg, forventer jeg at nivået er høyt. I tillegg blir det andre dommere enn nasjonalt. Det blir minst like spennende å se hvordan de bedømmer, sier 27-åringen.

Hun har fjerde- og tredjeplass fra NM, samt andreplass fra Oslo Grand Prix å vise til. Trener Gunnar Strand Jacobsen har så stor tro på Harstad-kvinnen at han meldte henne som deltaker i nordisk.

Fra snop til diett

Tangen Knutsen hadde egentlig tenkt at NM for tre uker siden skulle markere sesongslutt. Hun var derfor raskt tilbake til vanlige rutiner, også i matveien, etter bronsen i Oslo.

– Det ble mye mat og snop i løpet av få dager. Da jeg fikk høre at jeg faktisk kunne få sjansen til å delta på nordisk, var det bare å hive seg på diett igjen og gjøre en innsats. Og jammen fikk jeg ikke et ja for et par uker siden. Da var det bare å stille seg inn på arbeidsmodus og gi gass. Dagene har gått i ett med to jobber, masterstudie, styrketrening, poseringstrening og en polarhund som krever sitt, sier Tangen Knutsen.

Klager ikke

Innen fitness er et godt kosthold elementært. Treneren har satt henne på streng diett de siste ukene.

– Den må følges til punkt å prikke, men jeg klager ikke. Det er en del av gamet.

– I stedet er jeg opptatt av mestringsfølelsen jeg får ved å gjennomføre. Det går mye på det mentale, og jeg liker å presse meg selv både fysisk og psykisk, sier hun.

Treningsmessig legger hun løpet selv.

– I det siste, med mye jobb og eksamensperiode, har jeg egentlig prioritert skole, men lagt inn økter når tiden har tillatt det. Det har vel egentlig blitt nesten hver dag. Jeg har følt at nordisk har nærmet seg veldig fort, så derfor har jeg prøvd å gjøre det jeg kan gjøre på de tre ukene jeg har hatt, sier Tangen Knutsen.

Den tidligere fotballjenta, med fortid i Kilkam og Medkila, dro fra sitt nåværende bostad i Trondheim til Island torsdag.

Stine Tangen Knutsen fra Harstad håper å kunne representere norsk fitness på en god måte i den internasjonale mesterskapsdebuten på Island lørdag. - Jeg ser for meg å sitte igjen med mange lærerike erfaringer, sier 27-åringen. Foto: Privat
Kom i form eller dø, står det på treningsskjorta (bildet til høyre). Tangen Knutsen har gjort en solid jobb etter NM. Foto: Privat
Stine Tangen Knutsen tok sin første mesterskapsmedalje under norgesmesterskapet første helga i oktober. Foto: Faksimile: Harstad Tidende 7. oktober 2014/Foto: privat
Stine Tangen Knutsen Foto: Privat
Stine Tangen Knutsen Foto: Privat