ASO-direktør Claude Rach beskriver en stab som kriger om å få bidra til Arctic Race of Norway.

Selv om Arctic Race of Norway fortsatt har et stykke å gå før de er å finne i klubben blant de største arrangementene i gigant-aktørens portefølje, er det ifølge Rach mange stabsmedlemmer som er villige til å gå langt for å få være en del av staben som tar hånd om det nordnorske etapperittet.

– Det er ansatte hos oss som har jobbet i 50 år med sportsarrangementer, og som er på slutten av sin karriere. Likevel startet de å gråte når det i år to skulle sykles til Nordkapp. Det sier litt om hvor historisk akkurat dette øyeblikket var, sier Rach

Ferie-problemer

Nå har det seg også slik at feriekabalen har blitt en skikkelig nøtt for franskmennene.

– Tidligere har det jo vært slik at de fleste av oss tar ut ferie i etterkant av Tour de France. Nå har dette blitt et problem. For stadig flere av våre ansatte har virkelig fått øynene opp for Arctic Race of Norway. Nå er det som om det er en kamp for å komme med til dette nordnorske etapperittet, sier Rach.

– Arctic Race of Norway går nå inn i sin siste år med økonomisk støtte fra sponsorer og fylkeskommuner. Har du troen på at det blir et år fire for etapperittet?

– Jeg håper på at det om så blir et år 20 for dette etapperittet. Etter min mening bør Arctic Race of Norway bli arrangert så lenge som overhodet mulig. Men den økonomiske biten er det ikke jeg som bestemmer, sier Rach.

– Ville til Senja

Franskmannen legger heller ikke skjul på hva som er den såkalte dronningetappen under sommerens tredje utgave av det nordnorske etapperittet.

– I år ønsket vi å inkludere Senja i rittet. Derfor var det også gunstig for oss å bruke Harstad som startby for årets etapperitt, sier Rach.

– Hva kan du si om deltkerne i årets ritt?

– Det er vel tidlig å si noe om dette akkurat nå med tanke på at lagene legger ut sine planer fra i midten av mai til i juni. Men rytterne har stilt seg veldig positiv til dette etapperittet. Her får vi respons som omhandler god logistikk, gode hoteller, god sikkerhet, godt sportslig tilbud og solid pressedekning. Det er utelukkende positive toner fra rytterne. Derfor lyser lyset for Arctic Race of Norway veldig grønt, mener Rach.

ASO-direktør Claude Rach (t.v), her sammen med Knut-Eirk Dybdal, melder om ferieproblemer internt i Amaury Sports Organiztion (ASO) etter at Arctic Race of Norway kom inn i bildet. Foto: Øivind Arvola