Det mener den friidrettssatsende Kvæfjord-utøvere Rachel Myhre Hunstad. Hun har i alle år stått fram som en av de mest ivrige og fremadstormende friidrettsutøverne fra kommunen. Samtidig har hun også vært veldig klar på at hun også ønsker å gi den oppvoksende slekt et tilbud som gjør at også de får smaken av idretten som hun selv har latt seg fenge av. Derfor har hun hatt en finger med i spillet alle de fire årene hvor Kvæfjord ILs Friidrettsgruppe har arrangert sin sommerskole for barn og unge mellom seks og 12 år.

SPYD: Steffen Aronsen prøver ut spydkast for første gang. Kompis Bjørn-Andor S. Almvik følger spent med. Foto: Ivar Hjelvik

– Det er spesielt for meg å kunne være med på å legge til rette for en aktivitet som har gitt meg så mye opp gjennom årene. Det tilbudet vil jeg også at de andre i bygda skal få oppleve, sier Myhre Hunstad.

Mangfoldig idrett

Denne gangen opplevde Myhre Hunstad og medhjelper Emil Helsingeng at det dukket opp 32 unge som ville lære mer om friidrett og de mange ulike øvelsene som er knyttet til idretten. Det er oppslutning som har vært stabil gjennom de fire årene som sommerskolen har blitt arrangert.

– Det er artig å se at ungene kommer seg ut i aktivitet. Spesielt innenfor friidretten, mener 16-åringen.

SIKKSAKK: Wulff Rørvik Hunstad (foran) og Hans Uttakleiv Frantzen kommer seg i gjennom den oppsatte hinderløypa. Foto: Ivar Hjelvik

Hun mener at idretten legger til rette for mestring på en helt egen måte.

– Her er det veldig mange som finner sin øvelse å mestre. Noen liker kule og andre liker sprint. Mangfoldet her er stort. Jeg har også erfart at det er et veldig nært og tett miljø på tvers av klubber og alder, mener Myhre Hunstad.

Kurs for Trøndelag

Etter 16 år i bygda har nelig Myhre Hunstad kommet fram til den konklusjonen at hun ønsker å fortsette sin friidrettssatsing et annet sted.

– Uten friidrettsbane er ikke treningsforholdene gode nok for å satse. Derfor har jeg tatt avgjørelsen om å satse videre et annet sted. Derfor setter jeg kurs for Steinkjer og toppidrett friidrett. Jeg har lyst til å se hvor god jeg kan bli, og føler nå at jeg må bort herfra for å fortsette utviklingen, sier Myhre Hunstad.

Lekbasert

Også på Stangnes var IK Hinds ungdom i full gang med å arrangere sommerskole. Det fant 27 unge deltakere veien til.

HINDER: Kajsa Hætta Jacobsen forserer hekkene i Stangnes idrettspark. Foto: Ivar Hjelvik

– Vi prøver å gi en innføring i lek-basert friidrett, og prøver å ta tak i gleden rundt idretten. Det har vi også gjort ved å la de unge få smaken på de mange øvelsene som friidretten omfatter. Det føler vi at responsen er god på. Jeg tror at det er viktig å presenterer dette gjennom leken. Den seriøse delen av friidrett kommer uansett inn i idretten tidlig nok, sier Iver Koppen.

Sammen med andre idrettsungdommer tilknyttet friidrettsklubben skal han gi de unge et tilbud fram til og med torsdag.

BALLSPILL: Thelma Bergseth Johansen (8) oppvarmet med ballspill under årets sommerskole i friidrett på Borkenes. Foto: Ivar Hjelvik
HOPP: Jan-Bendik Johnsen tar sats og flyr langt i lengdegropa. Foto: Ivar Hjelvik
DEMONSTRASJON: Iver Koppen sørget for å demonstrere for sommeskole-elevene hvordan et godt spydkast utføres. Foto: Ivar Hjelvik
SVEV: Kaia Langvand Moe (11) leverte noen skikkelige luftseilaser i lengdegrupa. Foto: Ivar Hjelvik
KAST: August Rimpi viste hvordan man kastet langt. Foto: Ivar Hjelvik
BALL: Magnus Valhovd støtte ballen langt utover gressbanen på friidrettsbanen. Foto: Ivar Hjelvik