Anne-Rebekka Kulseng-Hansen fra Sæteråsen Stall- og rideskole og Mia Sandnes Eggum fra Harstad Hestersportsenter har gått sammen om Skoies RideskoleCup. Det er et rekrutteringstiltak instruktørene gjennomfører for de ulike rideskolene i Harstad.

Andre avdeling av cupen ble avholdt mandag, og de entusiastiske ridelærerne kunne smile fra øre til øre etter hvert som de 33 ekvipasjene fullførte runder med hinder fra 10 til 60 centimeter.

– Sammen er vi større, sterkere og bedre, sier Kulseng-Hansen og Sandnes Eggum.

De var i vinter på et seminar der de møtte eieren av Skoies hesteutstyr, som er Norges største nettbutikk for hestesport. Edmund Skoie ble så imponert over samarbeidet og holdningene til ridelærerne at han valgte å gi dem en klekkelig sum for å ha rekrutterings tiltak i konkurranseridning i Harstad. Denne summen løser jentene ut i gavekort som de deler ut til deltakerne.

– Det handler ikke om å tjene penger. Det handler om å skape aktivitet og glede over den sporten vi er så glade i. Vi har tatt en minimal sum for å dekke deltakerrosettene. Dette er et nullprosjekt, som i våre øyne er et millionprosjekt når vi ser at alle rideskoleelevene er like glade, stolte og entusiastiske som det vi er når vi er ute og konkurrerer, sier instruktørene.

Pinsen ble ei langhelg i hestesportens tegn. To dager i forveien arrangerte Harstad Rytterklubb dressurstevne ved Harstad Travpark. Det var påmeldt 30 ekvipasjer fra fem forskjellige klubber fra Balsfjord, Midt-Troms, Skjomen, Harstad og Skånland. Totalt var det 45 starter fordelt på fem klasser - jevnt fordelt fra de letteste til mer avanserte klasser.

Blant de premierte Harstad-rytterne var Ane Berg Fredriksen i begge ponniklassene med en 2.-plass og 3.-plass. Marianne Olsen Teigland med sin Olympico fikk en 2.-plass i LB hest. Og ridelærer Mia Sandnes Eggum fikk en 2.-plass i stevnets vanskeligste program, LA hest.

Skånland Stall hadde fem pallplasseringer i stevnet. Therese Olsen på Dally vant LC ponni foran klubbvenninne Vilja E. Sivsdatter og Ella. Ellen Tove Nilssen-Kvalmo ble nummer to sammen med Baron i LC hest og tre i LB hest med Scherina, mens Malin Dahlseng Aarland ble nummer tre i LC hest på ryggen til Cabby.

PALLPLASSERINGER: Ane Berg Fredriksen fra Harstad Rytterklubb fikk med seg andre- og tredjeplass i lørdagens dressurstevne. Foto: privat
TRAVEL: Mia Sandnes Eggum deltok på dressurstevne lørdag og arrangerte rideskolecup mandag. Foto: privat