I fjor ble lavterskeltilbudet «Stolpejakten» utprøvd for første gang. Stolpene, i alt 50 i tallet, ble satt ut over store deler av byen. Oppsporing og digital registrering av disse stolpene ble lansert som et lavterskeltilbud som skulle passe for alle. Og nestleder Kristin Svendsen la ikke skjul på at hun var spent på responsen fra unge og voksne fra de fleste alderslag.

– Det ble en respons som slo alle våre forventninger ned i støvlene. Oppslutningen ble fantastisk. Opptellingen fra fjorårets stolpejakt viste at vi hadde hatt med oss 1.550 stykker på stolpejakt i Harstad, sier Svendsen om den massive oppslutningen.

Utvider

Nå håper Svendsen på at det skal være mulig å kunne gjenskape noe av suksessen som man opplevde i fjor. Det gjør man ved å oppgradere tilbudet ytterligere.

– Årets utgave av stolpejakten blir utvidet med 20 stolper, slik at det i alt skal jaktes på 70 ulike stolper under årets jakt. Det vil også skje på et større område enn tidligere, sier Svendsen.

– Hvorfor velger man å utvide området for tilbudet?

– I fjor hadde vi våre 50 stolper på et allerede begrenset område. Skulle vi inn med 20 stolper til på området som vi opererte på i fjor, så ville det bli for kort avstand mellom stolpene, sier Svendsen.

Nytt kart

Ildsjelen i det lokale O-laget er derfor veldig godt fornøyd med å ta nye områder i bruk.

– Det er plassert ut 20 nye stolper i området Harstadåsen, Blåbærhaugen og Folkeparken. Det hadde ikke vært mulig om vi ikke fikk laget et splitter nytt kart for dette området. Det vil være nyttig for oss på mer enn en måte. For oss vil dette være nyttig på andre felt. Dette er kart i et relativt lettløpt terreng, som gjør kartområdet ideelt for nybegynnere innenfor orientering, sier nestlederen i Harstad O-lag.

Fullfinansiert

O-laget er også tydelig på at opplegget hadde vært vanskelig å gjennomføre uten at dette opplegget ble finansiert av aktører utenfra. Her kom Gjensidigestiftelsen inn. Ved juletider bevilget stiftelsen drøyt 80.000 kroner til gjennomføringen av prosjektet.

– Harstad O-lag leverte en glimrende søknad til oss. De skisserte et opplegg som alle kunne ta del i, og som også hadde glimrende oppslutning under fjorårets utgave, sier tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen, Camilla Rørvoll.

Hun understreker at de ble presentert for behovet om at prosjektet trengte friske kroner for å bli finansiert i sitt andre år.

– Men for vår del var det egentlig aldri noen tvil om at vi skulle støtte opp om Stolpejakten. Det skaper økt fysisk aktivitet for alle og enhver, uansett om man sitter i rullestol eller triller barnevogn. Det gjør det svært gledelig for oss å bidra til å realisere prosjektet, sier Rørvoll.