Europamesterskapet i kickboksing fortsetter i spanske San Sebastian uten ungdomsutøveren fra Tjeldsund Kickboxing Klubb. Mesterskapsdebuten fikk en brå slutt, kunne ht.no melde tidligere onsdag da Farstad Grøttem begynte å blø neseblod.

Kampen ble stoppet og belgiske Kadi Chaymae gikk videre til semifinale.

Kritisk

I ettertid er den norske landslagsledelsen med sjeftrener Daimi Akin i spissen opprørt. Han er ikke i tvil om at en legetabbe kostet Farstad Grøttem en sjanse til å kjempe videre for medalje. Farstad Grøttem ledet 3-0 etter første runde, og hadde overtaket.

Han kritiserer legebehandlingen etter at Farstad Grøttem fikk et spark i nesa.

- Uerfarne leger prøver å få henne til å blåse ut blodet, noe som er helt feil måte å takle nesebod på, sier Akin til kickboxing.no.

Treneren forhindret Farstad Grøttem fra å følge legens råd. Blødningen stoppet. Likevel valgte legen å avblåse kampen. Ifølge kickboxing.no var både dommer og medisinsk ansvarlig i WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) uenige i avgjørelsen, men mattelegen har siste ordet og trumfet gjennom sin beslutning.

- Det er veldig trist når utallige treningstimer og mye penger fra egen lomme ender opp med en slik avgjørelse. Marlene har likevel vist at hun er en fighter for fremtiden og hun er førsteårs junior først neste år. Vi gleder oss til å følge karrieren hennes videre, sier Akin til kickboxing.no.

- Veldig kjedelig

Farstad Grøttems klubbtrener Ole Martin Røberg er til stede i Spania. Han bekrefter overfor Harstad Tidende at det ble temperatur i den norske landslagsledelsen da kampen ble stoppet.

- Det gikk litt hett for seg. Daimi holdt på med dommere og legeteam etter at hun ble stoppet. Regelverket ble ikke fulgt. Marlene skulle fått en sjanse til å fortsette, og først ved ny blødning skal kampen stoppes, forklarer Røberg.

- Dette er veldig kjedelig, men vi ser framover og skal forberede oss til Scandinavian Open i oktober, sier klubbtreneren.