Duoen har trent med Medkila både tidligere sesonger og så sent som i vinterferien. Søndag spilte de fra start i treningskampen mot 1.-divisjonskollega Fløya, som vant 2-0 og tok vinterens andre seier av to mulige over Medkila.

Potensial

Trener Margunn Haugenes likte det hun så av Sørensen og Sandnes.

– De gjorde sine saker bra. Jeg tar høyde for at det er nytt for dem å spille sammen med oss; de er ikke samkjørte med resten. Samtidig ser jeg potensialet og er ikke tvil om at Tha og Tonje er spennende spillere. De har bra fart i kroppen og god spillforståelse, sier Haugenes.

Medkila vil kontakte Leknes og gjøre et fremstøt for å få i orden overganger.

– Vi må prøve å få jentene til Harstad. Vi ønsker oss disse spillerne. Om det blir nå eller til sommeren får vi se an. Begge er inne i sitt siste år på videregående skole, sier Medkila-treneren.

Avviser dialog

Hun hadde også på banen Malin Juliussen fra Mjølner, som også spilte da Medkila slo Tromsdalen 3-1 for en uke siden. Da var også klubbvenninne Anniken Hansen Malme med, og Medkila ga før helga uttrykk at begge er ønsket og at dialog med Mjølner er opprettet.

Så spørs det om det blir noe mer med Mjølner-spillerne. Sportslig leder Kenneth Claeson i Mjølner skriver i en e-post til Harstad Tidende søndag er Medkila kun har fått låne spillerne i treningskamper.

– Det eneste vi har sagt ja til er at de kan få lov å låne dem til treningskamper siden de plages med folk. Det er ingen dialog mellom oss og Medkila, skriver Claeson.

– Vi har sendt brev til Mjølner og fortalt at vi er interessert i Malin og Anniken. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier Haugenes.

Positivt

1-5 for Fløya for tre uker siden var redusert til 0-2 denne gang.

– Vi er på rett vei, og spilte en mye bedre kamp enn sist. Vi er aldri fornøyde når vi taper, men det må være lov å glede seg over at vi hadde en del fine angrep, som førte til store sjanser. Det ville seg bare ikke foran mål. Ballen ville ikke inn. Jeg kom ut av tellingen på såkalte 100-prosentsjanser, men det må ha vært tosifret, mener Haugenes.