1. periode

Vikings vinner droppen, og Bendik Myhrer legger lke godt lista umiddelbart med å sette en helt nydelig trepoenger. Ulriken følger opp med en toer, og Nick Billings kibber inn to til like etter. Eagles fomler svcært under Vikingskurven, men får'n til slutt inn. Peter Bullock som ikke har fått noen Vikingslås på seg, og som snart får både en og to kurver inn.

I fjerde minutt bryter Vikings fint, og Bjørn Risshall viser hvor kurven sitter på Mågasida av hallen. Han får også et ekstrakast, og setter 11-8.

Eagles har begynt å høste feil. David Hammer har to, Marco Elsafadi en. Og Peter Bullock får igjen være i fred lenge nok til å fly opp en skåring. Det gjør at Vikings ikke slipper til med noe langt poeng-røsj, det er omtrent like mye bom, bra spill og poengbøtting på begge sider.

SANEL GABELA sender ei romferg fra midtbanen og rett i julekurven. 16-12. Men Eagles plukker fjær, de også. Audun Eskeland leverer en nydelig assist til Nima Taheri. På stillinga 18-17 ber Eagles om et halvminutts konferanse på sidelinja. Tre minutter gjenstår av perioden.

Nå har Marco Elsafadi fått fri for å spille. Alt av Vikinger som var limt fast til ryggen hans ramla av, og han kommer som en kanon fram og legger en toer - not! Et mirakel på størrelse med Lasarus gjør at han misser, og det er vill panikk i Vikings - flere minutter.

Det eksploderer mellom de røde og blå kjempene på stillinga 20-21, og i bataljen oppunder Vikings-kurven er det med ett mer armer og bein enn godt er. Spillerne ligger i dunge. En tilskuer tillater seg å minne dommerne om hvorfor de er her, hvorpå Kjell Løvold oppsiktvekkende nok anmoder tilskueren med følgende: "Hold kjeft, vil du ta deg en tur ut?"

Tilskueren holder kjeft omtrent seksten sekunder. Perioden går opp i et ekstra gir, og det mye halsbrekkende spill ute og går, underholdningsverdien på kampen stiger, og sluttsekundene fører til et poengsug for Eagles. Perioden ender på 23-25.

2. periode

Vikings har åpenbart trøbbel mot trepoenger-trøkket Eagles klarer å få opp. Marginalene svikter derimot Vikings. De tre trepoengerne bringer stillinga opp i 25-35, og Vikings ber om taimout.

Tre minutter er gått av perioden, og det er tårnene på Eagles som regjerer parketten. Peter Bullock har lagt en jernring på Nick Billings, som må må prøve å døtte feil på plageånden sin.

Poengdifferansen holder seg, og spillet raser fram og tilbake uten at de store uttellingene kommer. På halvspilt periode står 28-37, etter et par oppsiktsvekkende lekre steals - og en dønk - fra Eagles.

JEFF ROGERS legger en viktig topoenger etter mye fram og tilbake. Rogers sender en ball framover, og Billings misforstår stygt. Vikings presser Eagles ut i tidsnød. Upresise pasninger, og seriøse problemer med å låse kombinasjoner inn prever Vikings. Jeff Rogers vet ikke sin arme råd, han finner ingen. Så han legger like godt en treer sjøl, etter et snopt balltyveri. 35-41, og tre minutter igjen. Ikke særlig mange poeng, men jeg kan love at hvert eneste ett ligger svette og andpusten bannskap bak.

Eagles har begynt å bomme. En gang. To ganger. Og Vikings' Sanel gGabela snapper ballen. Jeff Rogers plugger inn to poeng. 37-41. David Hammer feiler mot Ifiok Adahada i defensiv posisjon, og Adahada smøyer inn begge. 40-41. Nesten utjevning, ikke så mye fordi Vikings får til spillet som at Eagles mister det.

Delano Thomas bruker Nick Billings som stige og løfter ballen opp mot kurven. Han blir avblåst ikke for klatringa, men fordi angrepstida er ute, og ballen ennå ligger i handa hans.

Jeff Rogers bringer Vikings opp i 42-41 med straffere, idet minuttet gjenstår av perioden. Nick Billings dønker inn sjette og sjuende poeng til vill jubel. Spillet jobber seg opp i et hektisk klimaks idet perioden går ut, på stillinga 44-43.

3. periode

Spillerne har snudd seg rettveien Bendik Myhrer har fire feil og kan nesten ikke brukes lenger. Jeff Rogers har 15 poeng og en feil notert på navnet sitt. Duellen i kampen står mellom Peter Bullock og Nick Billings. Bullock tok klart første periode, mens Billings har fått hevnet seg i andre. Begge er poengjegere og bidrar sterkt til et resultat, uansett hvor det går.

Bendik Myhrer går inn fra start, sine prikker til tross. Rogers, Billings, Adahada og Risshall kompletterer, og svensken legger de første poengene. 46-43. Vikings bryter motangrepet, og Billings setter en dobbel. 48-43.

Nå ser forsvaret tett og fint ut også, nok til at Eagles blir stressa og bommer. Som trøtte boksere går Eagles i klinsj og henger seg over sine blåkledte motparter. David Hammer får sin fjerde feil.

Marco Elsafadi bryter lydmuren og dribler seg gjennom en samling Vikinger og skårer. Et kombispill mellom Myhrer og Billings fører til to Vikingspoeng. Jeff Rogers vil følge opp, men bommer. Nick Billings plukker ballen i fast grep ut av en Eagles-spiller og blir ikke avblåst. Flotteste blokka i kampen så langt. 50-45.

Nick Billings innvier kampens femte minutt med et blinkskudd, og like etter putter Bendik Myhrer en trepoenger - like enkelt, vakkert, luftig og greit. Med ett er det Vikings som ligger ti over. 55-45, og publikum i den tre kvart fulle hallen jubler.

Ifiok Adahada viser kunster. Jeff Rogers viser hvordan en trepoenger settes. Nick Billings blokker sin tredje flotte for kvelden. Bjørn Risshall setter en sikker trepoenger. Eagles er i stortrøbbel. 63-52.

Jeff ROGERS DROPPER EN TREPOENGER rakt på, og kunne like gjerne ha sluppet ei bombe i psyken på Eagles. 66-53. Like etter gjør han likeså, men fra sida denne gangen. Ustoppelig, utagbart. Nick Billings blokker Bullock for fjerde gang i perioden. Bullock er på randen av sammenbrudd, han får ikke løftet armene uten at Billings' Batman-skygge henger der oppe, over ham, truende som en Nemesis en mørk, regnfull natt.

Vikings vil ha taimout før Peter Bullock tar de to straffene han fikk for ei Billings-blokk dommerne tildelte i hans favør. 68-55.

Bjørn Risshall har fått straffe og setter begge, idet to minutter gjenstår av perioden. Vikings bryter Eagles' anrep, taiter opp forsvaret, og Eagles fomler og fomler og fomler. Minuttet gjenstår. Eagles' Arne Danielsen forsøker å leke snøplog mot Bjørn Risshall, og det liker dommerne bare sånn passe.

Eagles bommer på opplagte sjanser i sluttsekundene, og Jeff Rogers haler ut perioden til stillingen 70-55.

4. periode

OKEI! Vikings har levert en storperiode, og skåret Eagles i passe små strimler. Nå gjenstår bare prekeveringa: Eagles skal rulles i rull, syes, på kok og i press til jul.

Nick Billings er i egen høye person en unnarydder i forsvar, han opererer i en høyrer sfære enn de fleste, til og med Audun Eskeland har respekt.

Nick Billings pådrar seg en tvilsomt dømt feil mot en kravlende Nima Taheri. Peter Bullock er ute av fatning, han ligner en Don Quixote mot vindmøllene, og resten av laget står og ser på.

Få poeng legges. 74-57 står det etter tre poeng, når Bendik Myhrer endelig får dødsstøtet fra dommerne med sin femte feil.

Nick Billings vipper et samlet lag totalt av pinnen og smeller inn siste spilker i Eagles-kista. Billings brøler et brøl hentet fra slaget ved Lindisfarne, da de ville horder fra fjordene skremte vettet av de britiske øyer. Det er praktfullt, og minner om en mellomting mellom et Pink Floyd-cover og "Skriket" av Munch.

Eagles feiler mot ham, men hva hjelper det? Jo, han plugger bare ett til for Vikings.

Halvgått periode og 79-63. Marco Elsafadi får lov å bruke alle skrittene i en tremilsmarsj for rekrutter når han kommer i ensom majestet som et intercitytog nedover mot Mågakurven, og kanskje står for det siste strålende vi får se fra Eagles denne klare fullmånekvelden i nasjonens beste basketby.

Jeff Rogers følger på, og legger 86-69 med et takras av røde spillere over seg, og plukker ned bonusen også.

Bjørn Risshall feiler mot Peter Bullock, som setter en av to straffer. Audun Eskeland misser og ser fortvilt ut. Han feiler mot Ifiok Adahada like etter, og må ete i seg at Adahada setter en av to. Elsafadi feiler når lagene forsøker å ta returen. Nick Billings setter en av to. 88-70 og to minutter og 43 sekunder igjen av kampen. Alt kan ennå skje.

For eksempel at Ifiok Adahada finter inn ei skåring. Og at Eagles fomler. Og at Adahada finter inn ennå en topoenger. Og at Eagles fomler IGJEN. Og at Jeff Rogers lett og ledig lobber en luftig lettvint liten topoenger.

Marco Elsafadi får i raus korsang "sætt dæ ned" -sangen fra et opplagt Mjødberget etter å ha hentet inn fem prikker. Den tidligere vikingen har ikke vært den minste ressursen for Eagles i kveld.

Sluttsekundene blir en markeing av Vikings' overtak. Adam Finstad og Alex Boiko er inne. Finstad setter ei skåring i fin stil. Kampen går etter hvert over i historien på 97-80.