Fredag braker slaget om Nord-Norge løs igjen. Begge lagene har lyst å ta med seg seieren over erkerivalen inn i sluttspillet.

– Klart dette er en viktig kamp for oss. Vi håper å møte Vikings i finalen, men akkurat nå ser det ut som det blir allerede i semifinalen. Det er litt synd, sier Jeff Lange.

Forsterkninger

Tromsø-treneren har ledet laget til syv seirer på rad siden de tapte borte mot Ulriken i slutten av november. De har fått et solid løft etter at russeren Aleksei Karvanen gjorde comeback for klubben etter jul. Harstad har 11 seirer på rad.

– Begge lagene er i veldig god form, og per i dag er det landets to beste basketballag som møtes. De ligger an til å bli en ny stor basketballkamp, hevder amerikaneren.

Dersom Vikings slår storm, har de fortsatt håp om å vinne seriemesterskapet, men det er avhengig av at Ulriken Eagles vinner mot Asker på bortebane søndag.

Roser Bergset

For Jeff Lange, som har lang fartstid i både Harstad og Tromsø, er det naturlig nok ekstra spesielt og møte Vikings.

– Jeg har trent laget, og kjenner mye folk i både klubben og byen. Det er alltid spesielt og møte Harstad, sier Lange.

Spesielt er det også at han møter Tore Berset som trener for fredagens motstander. Berset var spiller da Lange trente Harstad på slutten av 1980-tallet, og de er i dag gode venner. Lange er imponert over det Berset har utrettet med Vikings.

– Tore har gått en god basketballskole, og har mye kunnskap. Han holder seg rolig og kald under kampene, noe som styrker laget. Resultatene han har oppnådd taler vel også for seg selv. Det er ikke mange, hvis noen, som gjør en bedre trenerjobb i Norge, roser Lange.

UNDERHOLDNING: Oppgjørene mellom Tromsø og Harstad blir som regel basketunderholdning på sitt beste. Fredag blir det garantert nye dueller mellom Anthony Williams og Mario Woodson. Foto: Marius Sandvik
FÅR ROS: Jff Lange roser trener og kollega Tore Bergset før den nordnorske duellen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
GLEDER SEG: Tromsø-terner, Jeff Lange, tror på en ny basket-thriller fredag, mellom Vikings og Storm. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø