Det sier travlagets styremedlem og talskvinne, Liss Karin Sandvik, og bekrefter samtidig at man på langt nær er fornøyde med behandlingen av saken hvor DNT har satt nordnorsk travsport på sidelinja inn imot årets generalforsamling i slutten av måneden.

– Vi er nødt til å stille spørsmål ved noen av de aspektene som er knyttet opp imot at vi er satt under administrasjon, sier Sandvik.

Fikk ikke svar

Brevet, som tidligere har blitt sendt til DNT, går nå videre til travselskapets overordnede organ.

– Vi har prøvd å få svar på våre spørsmål fra den øverste instansen i norsk travsport. Når det virker som om de ikke makter å besvare våre spørsmål, prøver vi oss på å få disse svarene hos deres overordnede, sier Sandvik.

Blant flere momenter som får medlemmene i det lokale travlaget til å reagere, er at de mener seg urettferdig utestengt fra generalforsamlingen der norsk travsport skal ta viktige bestemmelser for det neste året.

– Det er hevdet at Nord-Norge Travforbund er satt under administrasjon som en følge av juks med medlemstall. Det finner vi oss ikke i. For vi har ikke gjort noe galt. Og vi synes at det er drøy kost å bli ilagt en straff når alt vi har gjort er å opptre i henhold til gjeldende regler og forskrifter, sier Sandvik.

– Fellesstraff

Harstad og Oppland Travlag mener ikke å være skyldig i noe av det som har ført til at det nordligste travforbundet er satt under administrasjon.

– Vi opplever dette som en urettmessig fellesstraff som vi ikke har gjort oss fortjent til. Er det så at DNT mener at det er blitt utøvd juks med medlemstallene, så må det også være en straff som må gis til de travlagene hvor det kan bevises at medlemsjuks har blitt utført, mener Sandvik.

Hun syns det er merkelig at det ikke skal avholdes årsmøte i Nord-Norge Travforbund.

– Det står ikke i noen vedtekter at det ikke skal avholdes årsmøte i travforbundet som en følge av at vi er satt under administrasjon av DNT. Da må det også bli travselskapets ansvar å avholde et årsmøte, slik at det kan settes opp nordnorske delegater til DNTs årsmøte.

I 2017 hadde Nord-Norge 11 delegater som kunne møte under travforbundets årsmøte.

BREV: HOTs talskvinne, Liss-Karin Sandvik (i midten) skriver brev til Landbruks- og matdepartementet på vegne av eget travlag. Foto: Ivar Hjelvik