Adrian er aktiv både med fotball og slalåm, men i helga fikk han prøve seg på flere sportsgreiner.

– Kompisen min Ruben spurte om jeg ønsket å være med. Da spurte jeg om mamma om jeg kunne, og jeg fikk lov. Det er jeg glad for, for dette har vært utrolig morsomt. Jeg håper de skal ha dette neste år, sier han.

Torsdag var siste dag på sommeraktivitetsdagen til Harstad Idrettsråd. Da spilte deltakerne basket.

– Vi fikk lære og øve på det grunnleggende, men hadde også noen konkurranser. Å prøve å vinne mot vennene mine var morsomt, sier han.

Gratistilbud

Det er Bjarne Rafaelsen fra Harstad Karateklubb som er initiativtakeren til den gratis aktivitetsskolen. Sammen med Harstad Idrettsråd fikk han Griffen, Landsås og Røde Kors til å ha hver sin aktivitetsdag, og Harstad kommune stilte opp med utleie.

– Mottakelsen har vært over all forventning. Jeg forventet at mellom ti til femten unger ville delta på karatedagen, men da møtte det opp 34 lærevillige unger, sier Rafaelsen.

– Skal gjentas

– Jeg er takknemlig for at både idrettsrådet og foreningene ønsket å stille opp. Foreldre er på jobb samtidig som unger har skolefri, og er det mange som blir sittende inne foran skjermen. Med å arrangere et gratistilbud ønsker vi å få flere unger ut. Siden det ikke koster penger håper vi også å få med unger som for eksempel ikke har råd til fotballskole, sier han.

– Til neste år ønsker vi å få med flere idrettslag og arrangere et større opplegg, sier han.

DRIBLER: Sindre Møller Olsen og Anders Jensen klarte ikke å legge basketballen fra seg, selv om det egentlig var pause. Hver dag var det rundt 30 ungdommer innom på de forskjellige aktivitetene. Foto: Theodor Karlsen
FOKUSERT: Adrian Bølgen forsøkte å kaste ballen i kurven under basketøkta med Griffen torsdag.
INSTRUKTØR: Da Adam Finstad fikk høre forslaget om å arrangere en sommeraktivitetsskole takket han ja til å bidra momentant.
MATPAUSE: Ruben Hvidsten, Frimann Nikolai Nyre, Elias Stenvold, Gina Bjørkvik og Nina Rafaelsen tok med matpakken ut i ballbingen på Kanebogen Skole i matpausen.
SKUDDFINTE: Olav Bjørkvik (til venstre) og Håkon Kildal spilte fotball under matpausen torsdag, mens Mathias Gangsås Dinesen ser på i bakgrunnen.