Ronny Kristoffersen fra Harstad Taekwon-Do Klubb (ITF) vant nordnorske mesterskap. 43-åringen gikk til topps i veteranklassen i greinen sparring.

– Dette var mitt første NNM. Tidligere har jeg kun deltatt i lokale konkurranser i Harstad og Evenskjer. Det er artig å kunne kalle seg for nordnorsk mester, og spesielt siden gullet kom i sparring. Denne greinen synes jeg er morsomst og er den jeg trener mest på, sier Kristoffersen.

– Militær bakgrunn et fortrinn

Det gikk hardt for seg i mesterskapet. Allerede i første kamp brakk han nesa.

– Jeg valgte å fortsette, og i den andre kampen visste motstanderen om skaden. Da handlet det bare om å beskytte nesa. Jeg sa derimot ingenting til finalemotstanderen fordi jeg fryktet at han ville gå etter nesa. Medisinsk assistanse fikk jeg først da gullet var sikret, sier Kristoffersen.

I finalen sto han overfor regjerende nordnorsk mester Sindre Wetting fra Tromsø.

– Å gå de siste to kampene var smertefullt. Samtidig var det mye adrenalin i kroppen, og da klarer jeg å kontrollere smerten på en god måte, sier Kristoffersen om NNM.

Kristoffersen er ikke i tvil om at forsvarsbakgrunnen er nyttig når han konkurrerer.

– Jeg har nok flere fortrinn etter mange år med militær nærkamp, sier han.

Tiger

Han roses av John-Håkon Vikholt, som var lagleder for gjengen fra Harstad i NNM.

– Ronny er et råskinn. I finalen møtte han en høy og tøff motstander. Ronny var smart og holdt avstand samtidig som han fikk fullt utbytte av nærkontakt når han først gikk inn kroppen på konkurrenten, sier Vikholt.

Hovedinstruktør Dag-Owe Jensen er ikke overrasket over at Kristoffersen - med rødt belte - både slå svartbelter og regjerende norgesmester.

– Ronny har en enorm innsatsviljer. Det er som å slippe løs en tiger, sier Jensen.

Kristoffersen humrer over karakteristikkene.

– Jeg har trent veldig mye før NNM, og fikk godt betalt. Neste år tar jeg sikte på deltakelse i norgesmesterskapet, og på sikt er målet å få representere Norge internasjonalt, sier han.

I ungdomstiden drev Kristoffersen med kampsport, men først for to og et halvt år siden begynte han å trene for alvor.

– Jeg har ei datter som begynte på taekwondo da, og Dag-Owe Jensen spurte om ikke jeg hadde lyst til å være med på trening. Jeg tok imot tilbudet, og her står jeg.

– I denne idretten er det et sterkt samhold og et fint miljø hvor alle motiverer og støtter hverandre, sier Kristoffersen.

Medaljefangst

Harstad stilte med ni utøvere i mesterskapet, som fant sted i Bodø. Syv medaljer ble med hjem. Kristoffersen var den eneste som gikk til topps.

Lagleder John-Håkon Vikholt fikk sølv i mønster til tross for en kranglete og vond rygg, og ville trolig fått bestemannspremien dersom han hadde vunnet finalen.

Sønnen Martin Vikholt fikk også sølv i mønster.

Simon Christoffersen hentet hjem to medaljer. Han fikk sølv i mønster og bronse i sparring. Også Rebekka Fjellheim forsynte seg to ganger av premiebordet. Individuelt fikk hun bronse i sparring, mens det ble sølv i lagmønster på et mikslag der hun konkurrerte sammen med to utøvere fra søsterklubben i Hadsel.

ETS taekwondo var representert med Ann Kristin Skånhaug, som ikke kom på pallen.