Karoline Olsen Foto: Gurid Ivarhus Næss, Gurid Ivarhus Næss

Utsettelse av studier og nakkesleng er resultatet av Karoline Olsens støtte til Harstad Vikings.

Episoden fant sted under et stopp i spillet i kampen mellom Harstad Vikings og Ulriken Eagles i Harstadhallen 18. januar. En Vikings-spiller kastet den 0,6 kilo tunge ballen i full fart. Den traff Olsen, som satt lengst fram på tribunen.

Harstad Vikings har erkjent at ballen ble kastet i sinne, men at spilleren ikke hadde til hensikt å skade noen.

– Praksis og studier må utsettes til neste høst, og da tas på deltid. Det betyr at jeg blir ferdig med utdannelsen ett år senere enn planlagt, utdyper Olsen overfor Harstad Tidende.

Hun reagerer samtidig på at saken ikke har fått konsekvenser.

Styrebehandles

– Han kastet ballen fordi han var sint, lei seg og frustrert. Det var ikke hans hensikt å treffe noen, har daglig leder Eidar Andreassen uttalt til Harstad Tidende tidligere.

Den gang trodde man at utfallet var en hjernerystelse.

– Nå er det kommet nye elementer i denne saken. Omfanget av skaden er større enn vi først hadde grunn til å tro. Vi har styremøte førstkommende mandag, og da vil vi gjennomgå saken på nytt, sier styreleder Hilde Lilleng.

Dialog med forbundet

Hun er ganske klar på at spilleren ikke vil få sparken.

– Spilleren har bedt om unnskyldning og er lei seg over det inntrufne. Samtidig som det er trist å se konsekvensene dette har fått for Karoline Olsen, blir ikke diagnosen og utfallet annerledes om vi straffer spilleren, sier Lilleng.

– Selv om vi har beklaget offentlig og gitt Olsen blomster, er ikke saken feid under teppet og endelig avsluttet fra vår side, understreker hun.

Generalsekretær Per Burud i Norges Basketballforbund prøver å se om idretten kan hjelpe Olsen.

– Basketballforbundet har ingen forsikringer som dekker denne type skader. Jeg vil nå kontakte Idrettens Advokatkontor for å se om det er mulig å søke hjelp og erstatning andre steder. I dialog med familien har jeg sagt at vi prøver å hjelpe hvis det finnes muligheter, men jeg kan naturligvis ikke love noe, sier Burud.

Karoline Olsen sier til Harstad Tidende at det er positivt at forbundet gjør en innsats.