Medkilas 4.-divisjonslag for menn endte på 8.-plass. Bare målforskjellen skilte laget fra å ende tredje sist på tabellen i høst.

Det var langt unna målsettingen. Bergland får med seg årets assistenttrener Rune Pettersen og vil gjøre et nytt forsøk i 2018, men med et annet utgangspunkt.

– Rune og jeg hadde for høye ambisjoner sammenlignet med det spillerne etter hvert viste seg villig til å være med på. Vi var altfor sene med å endre kurs. Jeg hadde for høyt resultatfokus og så meg blind på dette i laguttakene, sier Bergland selvkritisk.

– Bommet

Enkelte spillere får ikke være med videre. Hvem som ryker ut vil vise seg etter hvert.

– Jeg ønsker denne gang å tenke mer langsiktig. Jeg ønsker å satse på de spillerne som satser på meg. Altså de som er villig til å trene, og ikke de som bare kommer og går når det passer dem, heller ikke de som prioriterer deltidsjobb eller bestemors bursdag foran fotball. Vi skal ha spillere med riktige holdninger, som passer til Medkilas verdier, sier treneren.

Bergland hentet inn en del erfarne spillere da han overtok a-laget.

– Vi klarte ikke å skape den kulturen vi ønsket oss, og bommet underveis på de vi hadde satset på. Det ble også en kløft mellom de eldste og yngste.

Ambisjonene for 2018 er ikke bestemt.

– I denne prosessen skal vi ha bedre dialog med spillergruppa enn før årets sesong, og vi skal i større grad skape et miljø der vi drar i samme retning.

Mer klubbstyrt

I høst kom ringreven Steinar Westerås inn som sportslig leder både for senior menn og all aldersbestemt fotball. Nå skal det bli orden i sysakene i Medkila. En ny sportsplan skal vedtas, og følges opp av et nyetablert sportslig utvalg under Westerås’ ledelse. For senior menn blir det utarbeidet et styringsdokument for drift av laget. Det setter Bergland pris på. Klubben skal utforme en politikk og klarere retningslinjer for satsingen.

Medkila skal bli klubbstyrt på alle nivåer.

– Fra klubbens side er det sagt at vi skal være et 4.-divisjonslag, som er midt i laget. Vi skal bygge stein på stein og ikke velge kortsiktige løsninger.

– Jeg er spent på å gi dette et forsøk, og kan ikke gi meg etter årets sesong, som var skuffende. Om vi blir nummer fem eller seks i 2018 er ikke så nøye, men vi må vise at vi er på rett vei i henhold til klubbens interesser, og at vi på den måten lykkes, sier Bergland.

SPORTSLIG LEDER: Steinar Westerås er Medkilas nye sportslige leder både for senior menn og barn- og ungdomsklassene. Foto: Ivar Hjelvik