Brøsholen har drevet med bueskyting i to og et halvt år. Han forteller at han ikke hadde høye forventinger før finalen. Før finalen sa han at hans egen prestasjon under mesterskapet hadde vært skuffende.

Omskyting måtte til

– Jeg synes stevne hadde gått dårlig så langt. Jeg ville ha over 50 poeng, men det hadde jeg ikke fått, sa han før finalen.

Under finalen var nervene i høyspenn for både Brøsholen og motstanderen Eirik Skogan Johansen.

Etter en utrolig jevn finale som måtte avgjøres med en shoot-off, omskyting på grunn av poenglikhet, kunne Brøsholen senke skuldrene og glise bredest over seieren.

– Jeg var overrasket over hvor bra det faktisk gikk, sier han.

– Jeg tror det var nervene som slo inn slik at jeg vant, fordi jeg tror motstanderen hadde mer nerver og kjente mer på presset enn det jeg gjorde.

Fantastisk oppmøte

–-Det er artig å arrangere NNM her, vi har fine fasiliteter, er fornøyd med oppmøte og alt har rett og slett gått bra, sier leder i Harstad Bueskyttere, Viggo Mikalsen.

Tre lokale klubber deltok under NNM. Harstad bueskyttere, Skånland OIF og Tinden bueskytterklubb.

– Det er et rekordstort antall Harstad-skyttere som deltar. Det er kanskje ikke så rart i og med at mesterskapet arrangeres her i Harstad. Men jeg tror det også kan skyldes at vi har vært flinke til å få med mange nye skyttere i tillegg til de som har vært med en stund. Det lover bra for framtidige rekrutteringer i klubben, sier Mikalsen

Ble Nordnorsk mester

Svein Nikolaisen fra Tinden bueskytterklubb ble nordnorsk mester i klassen Instinkt senior. Likevel er ikke Nikolaisen hundre prosent fornøyd med sin egen prestasjon.

–Jeg er fornøyd med resultatet, men det tekniske og det rent skytemessig kunne ha vært bedre. Jeg kunne rett og slett skutt bedre, sier Nikolaisen.

Nikolaisen, som er leder i Tinden bueskytterklubb, forteller at han er storfornøyd med klubbens deltakelse under NNM.

– Det har vært en bra deltakelse på NNM. Vi har hatt skyttere med i alle konkurranseklassene, noe som er veldig bra, sier Nikolaisen.

unge talenter: Det var flere unge skyttere som var med under NNM fra blant andre Tinden bueskytterklubb og Harstad bueskyttere
Fornøyd: Leder i Harstad Bueskyttere Viggo Mikalsen var fornøyd med arrangementet som gikk av stabelen i Seljestadhallen lørdag.
vinner: Svein Nikolaisen ble Nordnorsk mester i sin klasse, men han var ikke hundre prosent fornøyd med egen prestasjon