For i årets utgave av HLK Cup i Seljestadhallen viste det seg at Haugen Gjelle hadde god kontroll på de fleste av sine motstandere. Selv om hun stilte opp i herreklassen, var det lite å gjøre med 18-åringen fra Harstad. Fjorårets kongepokalvinner har hentet hjem NM-titler i senior- og eldre junior- klassen samt i double og også med laget. Derfor var også nivået på helgas turnering spiselig lørdag.

– Så lenge jeg spiller høvelig greit, så skal jeg vel hente hjem seieren i turneringa, sier den jordnære 18-åringen.

Voldsom utvikling

Tidlig i karrieren var Haugen Gjelle allerede framhevet som en meget god bordtennisspiller. Da sørget hun for å slå spillere som var mange år eldre enn seg.

– Det er fint å være tilbake i Harstad, sier Haugen Gjelle.

Hun og familien tok valget om å bevege på seg. Da var bordtennis en viktig grunn for at flyttebilen satte kursen mot Lørenskog og en ny tilværelse her.

– Jeg merket jo med en gang at dette ble en annen skål. Her dreide alt seg om mye tøffere trening enn hva som var tilfellet i Harstad. Det ble en helt annen verden, forklarer Haugen Gjelle.

Plutselig gikk hun i fra og være den desidert beste lokale spilleren, til å kjempe i norgestoppen.

– Det ble en helt annen greie. Et hardere løp. Men personlig har jeg alltid følt at bordtennis har vært tingen å satse på. Jeg har alltid likt idretten, og liker dette spillet, sier Haugen Gjelle.

Internasjonal erfaring

Etter at hun utviklet seg videre, var hun heller ikke i tvil om at hun skulle fortsette satsingen da hun nådde videregående skolealder.

– Da ble det NTG Bærum på meg. Det var jeg aldri i tvil om. Jeg ønsket å være en del av et toppidrettsmiljø, sier Haugen Gjelle om skolen som er den eneste norske muligheten for spesialisering innenfor bordtennis.

Derfor lever hun nå toppidrettslivet. Her handler det om trening, trening og atter trening.

– For meg er det to økter. Fra 08.00 til 10.30 og fra 15.00 til 17.30. Så kommer skolen i tillegg. Derfor er det stort sett bordtennis det handler om for tida, sier bordtennisspilleren.

Men det kan det bli en forandring på. Innen et halvt års tid skal videregående skole avsluttes. Da er spørsmålet hvordan, og om, hun kan fortsette toppidrettslivet.

– Jeg vil ikke legge bort racketen. Så jeg håper på at det skal være mulig å fortsette satsingen. Men jeg vet lite om tida framover. Det må jeg ta etter hvert, sier Haugen Gjelle.

NM-gjentakelse?

Nå skal hun til Minsk for å vise fram sine kvaliteter.

– Her er det U21-EM. Det blir spennende, selv om jeg ikke har noen ambisjoner her. Jeg møter nok på en del tøffe konkurrenter som vanligvis er bedre enn meg.

– Hva tenker du er framtidsdrømmen i tida som kommer?

– Det er litt vanskelig å si. For meg avgjøres det av karrierevalget som må gjøres om kort tid. Bortsett fra det så er det ganske vanskelig. Men det er et klart mål å klare og gjenta NM-tittelen fra 2017. Det hadde vært hyggelig, sier

For bestefar Jan Thomas Hansen var det artig å endelig kunne se barnebarnet i aksjon.

– Hun er flink, og alltid avslappet. Stort å se henne spille,i Harstad, sier Hansen.