Årets første treningskamp i nytt flomlys på Harstad stadion ble spilt fredag kveld. HIL slo Medkila 3-1 over tre omganger av 20 minutter hver.

Viktor Framvik skåret to ganger for HIL, mens Rafal Zaborowski fastsatte resultatet med en frisparkperle i kampens siste minutt. Tobias Borch var målskårer for Medkila i lagets første kamp i oppkjøringen.

– Det hadde ikke spilt noen rolle om så vi tapte 0-10. Det viktigste var å komme ut på stor bane. Kampen viste at vi er i rute. Strukturen i laget var god. Så får vi jobbe litt med løpskapasiteten, sier Medkila-trener Thomas Bergland.

HIL stilte tidvis ungt, og hadde flest a-lagsspillere på banen i den tredje omgangen. Selv om HIL vant denne 1-0, hadde Medkila flest sjanser og var svært nær to skåringer i løpet av de siste 20 minuttene.

– Vi fikk brynt oss mot en god motstander, spesielt i den tredje omgangen. Jeg er godt fornøyd med stopperne Brian Ravna og Fredrik Jenssen, og måten vi torde å spille oss ut av eget forsvar, sier Bergland.

Medkila spiller på kretsserienivå i 4.-divisjon, mens HIL er i allnorsk 3.-divisjon.

TO: Viktor Framvik (t.h.) skåret to ganger. David Johansen hadde en målgivende. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
FORNØYD: Medkilas spillende trener Thomas Bergland syns laget fikk et godt utbytte av den første økta på stor bane. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø