"Harstad Vikings - på toppen av Norge" står det på et digert Mjødberg-banner på sørsida av Harstadhallen, hvor forventninga om en ytterst tett, jevn og intens semifinalekamp stiger i takt med at stoler og benker fylles.

Dommerne Lind, Rødsand og Lunde står oppgruppert på vestkanten av parketten. Ikke akkurat grand old masters av den noble dommerkunst, skal de være vitne til at landets beste basket leveres på Harstadhallens parkett de neste par timene. De får gjøre sitt beste for ikke å forpurre, og vi får være glade for at basketforbundet ikke sendte curlingdommere i stedet. Det handler jo bare om et Norgesmesterskap.

1. periode

Mario Woodson klarer ikke knøvle ballen inn, hvilket resulterer i at Anthony Williams på Storm diller inn ytterligere to poeng.

Vikings bryter lett Storm-angrepet, og Fredrik Knutsen legger en topoenger fra så langt hold at det burde gitt tre poeng. Like etter lobber Robertas Bitinas en topoenger lettvint i kurven, og tre minutter ute i perioden står det 4-4 på tavla.

Like etter knekker Fredrik Knutsen egenhendig et Storm i angrep, og Robertas Bitinas plusser på to poeng til egen og lagets poengkonto. 6-4.

Mario Woodson legger en av to straffer, og Anthony Williams dobler med Dag Christensen i et lynkvasst stikk gjennom Vikings-forsvaret.

Fredrik Knutsen har en god kveld. Han henger på Anthony Williams og parkerer ham fullstendig, og tvinger for mange skritt ut av ham.

Storm sender Alez Karvanen utpå, mens Dag Christensen bommer på en av to straffer. 12-9, og tre minutter igjen av perioden. Tony Williams bringer, etter en hel del halslaus fram og tilbake, lagene likt 12-12. Storm-spillere tillater seg en hel del ute på parketten, både beinkrok, rævkrok, armsving og knehøne. Men dommerne blunder blindt kampen videre, og på to minutter igjen av perioden er det mest rot og minst spill. Vikings tar like godt taimout.

Vikings har ikke god minutter. Det rakner litt i forsvar, og Dag Christensen klegger en kjempelang trepoenger heilt nydelig rett i maskene. NOk en gratissjanse gir Hani Isshali en mulighet til å jogge uforstyrra fram og legge en toer. Han kunne spist og sovet middag på veien, ikke en viking å se. Perioden går ut på nokså begredelige 12-17, og det er ikke akkurat ufortjent.

2. periode

Ikke akkurat poeng-raus. Mario Woodson napper hodebandet av Mike Cambell, og Mjødberget napper motet ut av brøstet på ham når han skal legge straffene. Bommer på begge. En vill fight om returen oppstår under kurven. Campbell mener seg ille behandla når han blir bråstoppa.

Bjørn Risshall napper ned en tromsøværing som om han pelka rips en fin sommerdag. Og får feil. Jaja. Langt om lenge får Storm inn et poeng...nei, gjesp, det gjorde de ikke. Denne delen av annne periode er i ferd med å bli noe som får en tilskuer til å ønske seg langt vekk - det var mer underholdning i pauseakvariet på fjernsynet på søttitallet.

Thomas Vangen er forbanna, det er enda noe, på dommern som ikke ser Stormspillere med verdens spisseste albuer. Tore Berset kjefter på dommerne, Mjødberget kjefter på dommerne, spillerne kjefter på dommerne, frustrasjonen er generell og jevnt fordelt, og det er ikke skåra poeng siden istida.

What the..:! Thomas Vangen finner på å lobbe inn en skåring, og sekundet senere bryter Vikings - for å bli brutt igjen, og Hani Isshali lar seg ikke be to ganger. 19-24, og halvspilt periode.

Isshali er også mannen bak de to poengene Tromsø plukker etter at Robertas Bitinas får feil. 19-28, og nå begynner Storm-ledelsen å kjennes. Det skjønner coach Tore Berset, som roper laget ut på sidelinja for omgruppering.

Anthony Williams vil ha fart på kuleramma, og sender Storm opp i elleve-poengsledelse.

Det vil ikke Björn Risshall vite noe av. Han lobber inn en viktig skåring på langt hold, og følger egenhendig opp med å knekke det følgende Storm-angrepet. 24-30.

Bjørnen har våkna. Men Storm tetter igjen. Runar Ytterhus legger en trepoenger fra nitti graders vinkel.

Vikings mangler ikke sjanser, men bommer på for mange skudd. Idet de siste par minuttene av perioden ubønnhørlig går over i historien, tar Storm taimout for å legge taktikk. De har tenkt å brenne fast tipoengsledelsen.

FREDRIK KNUTSEN SKÅRER TRE POENG med en lang, klokkerein flaier fra laaaangt nede på Gangsås-sida av hallen. 29-35. På to sekunder igjen får Galin Mihaylov lov å legge et bonusskudd, og han misser ikke. Perioden, som slutta et hakk opp i intensitet, går ut på ennå ikke katastrofale 29-36.

3. periode

Utroper Ola Steinvoll fastslår to vesentlige forhold ved kampen sier det er ganske lenge sia Vikings har skåra så få poeng på så mye tid, og at Robertas Bitinas er Vikings' toppskårer med 12 poeng. Storms Isshali har én bedre.

Okei, lagene er i prinsipp like gode - eller dårlige, om du vil. Begge kniper igjen for harde livet, og ødelegger for hverandre med jevnbyrdig iver.

Lagene har snudd hundreogåtti grader, og tar fatt på de siste tjue minuttene av dette første oppgjøret mellom landets to antatt beste basketlag.

Hani Isshali får en haglstorm når han tar sitt bonusskudd etter å være blitt stoppet i et oppløp.

Storms Tony Williams dropper mesterlig en toer fra umulig vinkel, og sender laget sitt opp i ti poengs ledelse. Like etter tar Björn Risshall litt hardt i ham, og dommeren melder feil. Vikings bryter angrepet, og samme BJÖRN RISSHALL legger en lekker, laqng trepoenger, og det står 36-43.

Dommer Rødsand er ute etter Risshall, det er helt TYDELIG, og gir den svenske bjørnen baksida av en dom etter at en Stormspiller forsøker å spasere over ham på langs. Det er så skeivt sett at det er oppsiktsvekkende, synes samtlige ca 700 i salen - og lar ham få høre det sånn passe høyt kem han é unna.

Halvspilt periode, og Robertas Bitinas legger inn en søknad til dagens toppskårer. 38-45. Like etter bryter Vikings, og JEFF ROGERS skårer et viktig poeng. 40-45. Kanskje er ei opphenting på gang. I alle fall får Mario Woodson to straffer - og MISSER på første. Men legger andre, og det står 41-45. Svetten pipler på tromsøværingene, men Mike Campbell gir seg ikke uten å satt et par knotter i panna på nærmeste viking.

Vikings er kommet i SIGET. Christer Fonnes får servert en retur, og blir hindret såpass i skuddet at han ikke abre senker en topoenger, han senker også bonusskuddet. 46-47.

Robertas Bitinas kunne sendt Vikings opp i ledelse, men bommer. Woodson forsøker. Ballen danser på metall - og ut. Det var da som...!

Førti sekunder gjenstår. Mike Campbell legger en toer. 46-49. ROBERTAS BITINAS LEGGER EN LANG...MEN BOMMER UTROLIG FRUSTRERENDE. Jeff Rogers rekker å sende ballen mot kurven før bøzzern går, men perioden går ut på 46-49.

4. periode

JEFF ROGERS ÅPNER MED EN TREPOENGER og sender Vikings opp jamsies med Storm. Det er nå det skal gjøres. Etter en ikke helt hårreisende dårlig tredjeperiode legger CHRISTER FONNES EN NYDELIG TREPOENGER TIL, og sender Vikings opp i LEDELSE for første gang siden poeng null.

Vikings BRYTER nok en gangt, og Mike Campbell leker tømmerhogger bakfra på Mario Woodson idet han skal skyte. Men spillet får gå videre, og Storm ber om taimout på 52-49 og to minutter ute i siste og avgjørende periode, og nå skal vi se om gutlurkan har kommet til Harstad for å stormskite eller ikke.

Galin Mihaylov bruker grovt verktøy i skuddøyeblikket på Robertas Bitinas, som ligger så lang han er på dørken - og det skal jo en hel del til. Bitinas har ikke rare skåringsstatistikken i dag, han har bomma mer enn truffet, sjøl om han ligger høyt på statistikken.

Taimout! roper coach Berset.

Spillet blåses i gang uten skudd etterpå, og man kan undre seg på om det ERcurlingdommere forbundet har sendt nordover.

Differansen er ett poeng - i favør av Vikings. Thomas Vangen skyter. Misser. Storm misser stygt ei pasning, og Christer Fonnes ville ha DANSET inn to poeng om han ikke ble feilet. Han bommer på straffen.

Storm låser samtlige Vikings-spillere i forsvar, og gir Hani Isshali ballen. Han kan plante den som han har gjort hundre og nitti tusen ganger før, Storm-forsvaret ser ut som en repetisjonsøvelse. Vikings går i fella nesten hver eneste gang. Det er til å bli smårar av.

Jeff Rogers blir hekta kollektivt under Storm-kurven, og får to straffer. Nervene spiller inn - han treffer på én. 53-53. Denne kampen skal ikke bli berømt for flust av poeng.

Vikings har knekt forsvarsgåta i Storm. To brudd. Men Storm tetter innfaret lynraskt og blir uvillig som ei sur kjerring.

Jeff Rogers har fått to straffer. Han legger begge. Thomas Vangen blir kåra til dagens vikings-spiller.

Björn RISSHALL LEGGER PÅ TIL 57-53. SLUTTSPILLETS PSYKOLOGISK VIKTIGSTE SKÅRING SÅ LANGT, og det står to minutter og femti sekunder spilletid igjen av denne angstbiterske, vanstyrte, poengfattige kampen.

Storms Mike Campbell skårer etter et svett, kavende angrep.

MEN DET GJØR JEFF ROGERS OGSÅ, langt mer elegant, kjapt og avgjørende. 59-55.

Minuttet igjen. Anthony Williams banner innett, etter at Björn Risshall bruker en feil på ham. Vikings bryter. Nå er det bare å styre inn. Jeff Rogers i oppspill. Han holder ballen så lenge han kan. Fire Stormspillere angriper fra alle flanker.

Angrepstida går ut idet ballen treffer hup'en etter et haulaust kast. Hani Isshali misser en av to straffer han får tiljent. Halvminuttet gjenstår, og Mario woodson bryter. 59-56.

Storm tar taimout.

Stephen King kunne ikke regissert kampen bedre.

Storm BOMMER på fjorten sekunder igjen, og Jeff Rogers kan bare sikre inn poeng nummer 60 og 61 på straffe.

Storm er redusert til en flau pust når 14 sekunder gjenstår - OG CHRISTER FONNES BRYTER angrepet. Hani Isshali pådrar seg feil, Storm har vært desperasjon og blind frustrasjon de siste sekundene, og på bøzzern legger Isshali inn en nydelig skåring. Men kampen er slutt. Og det på stillinga 62-59.

Vikings har sikra første aksje i NM-finalen.