Kampen i Tromsøhallen var jevn i tre perioder. Men i en av dem kollapset harstadlaget fullstendig.

Vikings vant den første kampen 62-59 i Harstadhallen tirsdag.

1. periode

Etter første periode leder Storm 19-18 over Vikings.

Vikings ledet mesteparten av tiden av perioden, men Tromsø Storm gikk forbi i sluttsekundene av perioden da de scoret en 2-poenger.

2. periode

Etter 21 poeng til hvert av lagene i andre periode står det 40-39 etter at to perioder er ferdig spilt.

Vikings gikk tidlig i perioden opp i ledelsen, men Storm spiste opp ledelsen. Det svinger hele tiden.

Jeff Rogers er mestscorende på Vikings med 13 poeng. Han følges av Fredrik Knutsen med ni poeng.

På Tromsø Storm har Aleksei Karvanen utmerket seg med tre tre-poengere.

3. periode

Den tredje perioden ble en katastrofe for Vikings. Laget har tradisjonelt dårlige tredjeperioder, men denne var verre enn noen gang.

Med periodesifrene 27-10 til Storm, står det nå 67-49 i Tromsøhallen.

4. periode

Fjerde periode var noenlunde jevn. Det var imidlertid ikke nok for Vikings at perioderesultatet ble 27-26.

Totalt endte kampen 94-75 til Tromsø Storm.

Neste og avgjørende kamp går fredag 14. mars i Harstadhallen.

Fredrik Knutsen og Mario Woodson varmer opp i minuttene før kampstart i andre semifinale i norgesmesterskapet. Kampen spilles i Tromsøhallen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø