Harstad maskin og anlegg, Nydals og Brødrene Killi jobber sammen på den nye Ervikveien og Kveøyforbindelsen. Nå har de trommet sammen også utenfor arbeidsplassen for å gi basketballklubben en hjelpende hånd i nødens stund.

Med et tilskudd på 50.000 kroner, som ble overrakt i en time out i gårsdagens kamp, ønsker de å hjelpe klubben ut av den økonomiske krisen.

– Vi mener det vil være for galt om klubben skulle gå under og forsvinne fra bybildet. De gjør en viktig jobb som ambassadører for byen, og gir mye glede til mange. De er det laget i Harstad som drar desidert flest tilskuere til arrangementene sine, og byen trenger dem, sier Roger Moe i Harstad maskin og anlegg.

Flere må støtte opp

Nå håper Moe at flere følger deres eksempel, og sørger for at fredags kamp ikke blir den siste i Harstadhallen.

– Vi vet at det er mange ønsker å hjelpe, og vi håper også at bedrifter som nødvendigvis ikke er sponsorer fra før kjenner sin besøkelsestid. Sammen er vi i disse bedriftene ikke sponsorer av Vikings fra før, men gir hver for oss betydelige beløp i andre sammenhenger. Nå er det Vikings som må reddes, sier Moe, og fortsetter.

– Nå gir vi ti prosent av det mest akutte beløpet på cirka 500.000 kroner, så nå håper vi klubben kan bli kvitt ”gammel moro” en gang for alle, avslutter Moe.

Flere aksjoner i gang

Det er flere støtteaksjoner i gang for å redde klubben. ”Ja, vi blør for Vikings” er den ene. Der kan Harstad-patrioter betale 1.000 kroner, og får medlemskap og et synlig bevis på at de har vært med på å redde klubben. Det er blant annet her de 50.000 kronene som blir gitt av anleggsarbeiderne kommer inn.

Klubben har også startet en medlemsaksjon. For 300 kroner kan privatpersoner bli medlem. Som en del av dette er det også muligheter for bedrifter å melde seg, noe som koster 2.000 kroner.

I begge tilfeller følger det med enkelte frynsegoder, og trekning av premier.

Kronerulling på Facebook

I tillegg har privatpersoner knyttet til Mjødberget startet kronerulling, og har blant annet brukt Facebook for å få ut budskapet. En av de som står bak dette er Astri Helen Simonsen.

Se facebook-siden her.

– Vi tenkte at noe måtte gjøres. Vi er alle glad i Vikings, og har hatt mye moro i forbindelse med kamper og fester etterpå. Dette er på en måte vår måte å si takk på. Vi ønsket heller ikke å sitte på ræva og se klubben gå under, sier Simonsen.

Det er opprettet en konto hvor penger kan settes inn.

– Alle monner drar, mener Simonsen.

50.000 KRONER: Harstad maskin og anlegg, Nydals og Brødrene Killi har gitt Harstad Vikings 50.000 kroner for å hjelpe klubben ut av krisen. Her overrekkes sjekken i en timeout. Fra venstre: Eidar Andreassen, Roger Moe fra Harstad maskin og Ola Steinvoll. Foto: Stian Storhaug Foto: Stian Storhaug