Det ble klart onsdag, etter forhandlinger mellom Tv2 og Harstad Tidende-ledelse. Søndag skal du på ht.no kunne klikke deg inn på ht.no og laste ned live-sendingen, kommentert av TV Hålogalands basketkommentator Vidar Hansen.

Det er første gang en basketballkamp blir levert direkte til folket over ht.no. Men det er ikke første gang vi leverer live-strøm fra en viktig begivenhet. Lofast-åpningen var først ut i så måte.

Svinedyr moro

Kostnader i forbindelse med overføring, og det faktum at teleutbyggerne ikke har tatt høyde - eller rettere sagt bredde - for at internett også bør kunne levere bevegelige bilder til medieforbrukere - gjør at videostrøm ikke er hverdagskost.

Men det faktum at VIkings ventelig står nær en kongepokal i årets basketliga gjør at ht.no satser ekstra på å bringe seiersstemningen ut til folket - selv om den altså finner sted i Vollenhallen i skauen utafor Asker.

Hvorvidt det blir selve seierskampen vil tida vise. Tre kamper skal spilles, og hvis Vikings tar tre strake, er saken biff - og pokalen på vei hjem. Hvis Asker klarer å lure en seier inn i rekka, blir det en fjerde kamp hjemme i Harstad, og - gud forby - kanskje en femte kamp i Asker.