Han mottok hyllest fra et fullsatt Nordic Hall etter å ha mottatt sin egen drakt i glass og ramme.

– Få spillere blir legendariske, men Sanel er en slik spiller. Han vil alltid bli husket som en spiller som er 100 prosent genuin i sitt offer for lagets beste. Han har en utrolig dedikasjon til Vikings og har vært målbevisst i sitt arbeid. Sanel vil alltid være en vinner for meg, sa trener Tore Berset i sin hyllest av sin tidligere spiller.

Gått gradene

Gabela har gjennom Vikings historie har gått fra å være en lovende unggutt til å fylle kapteinsvervet med bravur de siste sesongene. Etter at han tidligere denne sesongen trappet ned som basketballspiller, ble en betydelig del av festen viet til å hedre Gabela.

– Gjennom mange år i Vikings-drakta har Sanel gjort en glimrende jobb for oss, og fortjener virkelig å få denne hederen. Dette er aldri gjort tidligere i Norge, sier daglig leder i Harstad Vikings, Eidar Andreassen.

– Nummer 4 er Sanel

Kveldens konferansier og mangeårig Mjødberget-leder, Ken Rune Berg, er ikke i tvil om at Gabela virkelig er spilleren som fortjener denne hederen.

– Sanel har vært med å ta ett gull og fire sølv med klubben, og har virkelig vært med på å sette sitt preg på BLNO. Han har vært det lokale alibiet, som startet karrieren som talentfull unggutt, og har steget i gradene til å fylle skoene som lagets kaptein på en glimrende måte. Samtidig er han blitt en veldig godt likt spiller blant supporterne. Han har alltid tatt seg tid til Mjødberget og har en høy stjerne hos Vikings-tilhengerne, sier Berg.

– Å se noen andre i trøye nummer 4 ville aldri ha blitt det samme. Nummer 4 er og vil alltid være Sanels trøye.

ihj@ht.no - 476 09 932

Sanel Gabela med dommer Jan Korshavn bak.. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø