Tirsdag kunne ikke konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre si noe om fornyet sponsing av Arctic Race. Men onsdag kunne han bekrefte at selskapet går inn i tre år til som sponsor av sykkelrittet.

Han overrasket alle med beskjeden da han holdt innlegg på en konferanse i Harstad onsdag. Sætre er i byen for første gang som konsernsjef, og har hatt møte med kommunen, Statoilansatte i Medkila og sett på tomta til det nye statoilbygget. Og gitt lovnad om støtte på rundt 24 millioner kroner til rittet de neste tre årene.

- Nord-Norge er viktig for Statoil, og Arctic race har blitt en begivenhet på bare to år. Vi ser frem til tre nye år som hovedsponsor av rittet, sier Reidar Gjærum i Statoil.

- Det er et storslått arrangement, og det har vært veldig hyggelig å kunne være med på det og støtte dette arrangementet gjennom disse årene det har holdt på, så jeg gleder mefg til fortsettelsen, sier Sætre, som poengterer at rittet har bred tv.eksponering i mange land som er viktig for Statoil.

- Uten Statoil sin støtte, hadde det ikke blitt noe ritt, så vi er veldig fornøyd med at selskapet har fornyet for tre nye år, sier Knut- Eirik Dybdal i Arctic Race, som selv ble overrasket over annonseringen av sponsoratet. Han var på åpningen av Høgskolen da Sætre kom med nyheten.