Det sier HILs mangeårige midtbanespiller Magnus Kjelseth. For han har sommeren nærmest alltid bydd på fotballskole. I mange år har HILs midtbanespiller sørget for å være fast inventar i instruktørkorpset til sin egen klubbs fotballskole. Det har Kjelseth et bevisst forhold til.

– I noen år før jeg startet opp som skolens instruktør, var jeg elev her. Da husker jeg hvor stort jeg syntes det var å delta her. Spesielt husker jeg Roy Berntsen. Han hadde vært HIL-spiller så lenge at det var litt stas å møte han som ung fotballspiller, erindrer Kjelseth småhumrende.

Som instruktør kan han nå se tilbake på ni år som veileder for de unge fotballspillerne.

STRAFF: 8-årsjentene klarte å legge ti pasninger på rad uten at Magnus Kjelseth klarte å bryte pasningsrekka. Da ble straffen hard for HILs midtbanespiller. Foto: Ivar Hjelvik

– Det føles bra å være sammen med de unge fotballspillere og videreføre tips og triks som jeg selv lærte meg tilbake i tid. Fotballskole-deltakerne er absolutt entusiastiske, sier Kjelseth om klubbens tradisjonsrike sommerarrangement.

Han legger til at det slett ikke er tomt for talenter i de unges rekker.

– På fotballskoler er nivået varierende. Men generelt er det veldig mange flinke fotballspillere. Man ser at de har ferdigheter som virkelig er spennende. Mange av disse kan fort bli framtidas midtbanespillere på HIL, sier Kjelseth.

Entusiastiske

Blant de som virkelig lot Kjelseth få gjennomgå på fotballfeltet onsdag formiddag.

– Han klarte ikke å stoppe oss i å slå ti pasninger på rad i midten av firkanten. Derfor blir det armhevinger som straff på han, sier Mathilde Tvedten (9).

Medkila-jenta har tatt plass oppå HILs midtbanespiller for å gjøre avstrafningen så tøff som mulig for Kjelseths vedkommende.

SKUDDSTERK: Martine Kristoffersen framviste en sterk skuddfot. Fra krittmerket var det få som klarte å stoppe 14-åringens skudd. Foto: Ivar Hjelvik

– Han er jo en ganske flink trener som har lært oss mye, sier Tvedten sammen med venninnen Thea Isaksen.

– Vi har lært om sålevendinger, om å sentre og føre ballen og hvordan man på best mulig vis skal vokte buret som målvakt. En veldig bra fotballskole som i tillegg har gitt oss mange nye venner, sier jentene.

Ingen fotballdrøm

Flere av de 114 medlemmene som deltok under årets fotballskole avslørte at de drømte om en stor fotballkarriere. Men en av dem som ikke gjør det var 11-åringen Thomas Rekstad.

– Jeg har trivdes på fotballskolen og synes at jeg har lært mye her. Men jeg har likevel ikke tenkt på at jeg skal bli fotballproff eller noe sånt, sier spilleren som spiller for Sørvikmark.

Han har nemlig yrkesplanen klar.

– Jeg synes fotballen er en artig hobby. Men som yrke har jeg bestemt meg for å bli fisker. Det er hva jeg virkelig har lyst til. Familien har nettopp kjøpt ny fiskebåt, så det tror jeg blir skikkelig bra, sier den reflekterte fotballskoleeleven.

TRIVDES: Sørvikmark-spilleren Thomas Rekstad (10) viste en god skuddfot under HILs fotballskole. Foto: Ivar Hjelvik
TEKNISK: Lukas Sørensen (8) kan framvise bevis på at han besitter god teknikk til tross for sin unge alder. Foto: Ivar Hjelvik
FLINK: Thelma Louise Kamsøy Pettersen viser hva hun er god for fra straffemerket under årets fotballskole. Foto: Ivar Hjelvik
REDNING: Instruktør Gabriel Andersen viser solide ferdigheter mellom stengene når elevene tok straffespark. Foto: Ivar Hjelvik
SKUDDFOT: Andreas Skjelle (11) tester skuddfoten med Sebastian Andreassen som kyndig instruktør. Foto: Ivar Hjelvik
SJONGLØR: Truls Hognestad (9) viste at han hadde god kontroll på kula under HILs fotballskole. Foto: Ivar Hjelvik
FØRING: Matheus Bendiksen (10) hadde lært mye av Jens Ellefsen (bak) og de andre instruktørene under årets utgave av HILs fotballskole. Foto: Ivar Hjelvik