I de tre innledende rundene hadde både Finjord og Andersen to gode plasseringer, og én runde som ødela.

Andersen fullførte to løp som nummer tre, men i mesterskapet første runde som var han siste fører i mål. De resultatene holdt til en syvendeplass sammenlagt, som altså ikke var godt nok til å kvalifisere seg til finale.

Finjord fullførte to løp som nummer to, men også han kom sist i mål under ett av de innledende omgangene. Han kvalifiserte seg derfor til E-finalen, men klarte ikke å kvalifisere seg videre.

Skuffet

Mesterskapet fant sted i Dyrøy.

– Jeg hadde aldri kjørt på denne banen tidligere, og den første omgangen måtte jeg finne ut av hvordan jeg burde kjøre på banen, og hvor høy fart jeg kunne ha. Jeg fikk litt for mye sleng i den ene svingen, og traff autovernet. Det gikk heldigvis bra, men jeg kom sist i mål, forteller Andersen, som konkurrerte i juniorklassen.

Etter den skuffende førsterunden gikk de to neste omgangene bedre.

– Jeg kjørte raskere, og hang med i toppsiktet. Begge rundene endte med tredjeplass, men det holdt bare til syvendeplass sammenlagt, sier han.

– På forhånd hadde jeg et mål om at jeg skulle kvalifisere meg til finalen, men førsterunden ødela. Samtidig viste jeg med de to siste rundene at jeg er god nok. Nå jeg ser fremover til neste år, og til neste mesterskap, sier Andersen.

Førerfeil

Finjord var irritert på seg selv etter mesterskapet.

– Den dårlige runden min var et resultat av en førerfeil. Jeg snurret i svingen fordi jeg rett og slett ble for ivring, sier han.

– Da jeg først var i E-finalen var jeg ikke nok konsentrert, og jeg klarte ikke å kjøre godt nok til å kvalifisere meg videre. På starten av E-finalen traff jeg ikke på tredjegiret, og jeg ble forbikjørt. Jeg klarte aldri å hente det inn, og tapte flere verdifulle sekunder, sier Finjord.