Det opplyser arrangøren via sin nettside og sosiale medier. Beslutningen ble tatt fredag ettermiddag. Rennet skulle funnet sted lørdag med start og mål ved skytterhuset på Borkenes.

- Kvæfjord IL skigruppa har dessverre besluttet å avlyse årets Kvæfjordmarka rundt på grunn av begrenset påmelding – kun 31, skriver Kvæfjordløyper.

Rennet kolliderer blant annet med turrennet Border Crossing Challenge fra Riksgrensen til Bjerkvik, samt at mange utøvere fra Medkila, Kilkam og Fjell denne helga har sesongavslutning i Sverige i forbindelse med Kirunaspelen.

Fra deltakerhold uttrykkes skuffelse, og milslukeren Tor Christian Eilertsen fra Medkila påpeker i et innlegg på arrangørens side at med 31 forhåndspåmeldte blir det gjerne 60-70 startende til slutt. I fjor deltok 72 løpere.

- I fjor hadde vi 47 påmeldte og cirka 70 som startet og fullførte - med andre ord cirka 23 etteranmeldte. Vi har grunn til å tro at langt færre ville møte opp på dagen for å melde seg på denne gangen og da ville vi operere med et deltagerantall kanskje ikke mer en rundt 40. Dette rennet er foreløpig nokså marginalt med tanke på forventet deltakelse og vi regner naturligvis ikke med det helt store her, men det går imidlertid en grense for hvor få deltakere vi skal arrangere for. Som arrangør har vi naturligvis et ansvar for å gjennomføre det vi har planlagt, men en samlet vurdering gjorde at vi valgte å avlyse denne gange og det beklager vi, er svaret fra arrangøren på Eilertsens innlegg.

Kvæfjordmarka rundt er et turrenn i fri teknikk. Det har vært arrangert siden 2010.