Det sier 12-åringen selv etter at han har vært og konkurrert imot konkurrenter fra hele landet under storstevnet Veidekkelekene på Lillehammer denne helga.

– Det er jo artig å se at man kan hevde seg på nasjonalt plan. At det ikke bare er i Nord-Norge man kan hevde seg er jo med på å gi ekstra motivasjon til videre trening, sier Westerås.

Gull på korthekken

På forhånd hadde han et håp om å være med på å kjempe om edelt metall.

– Men å kjempe om gullmedaljen var kanskje i overkant av hva man kunne forvente på forhånd, sier den ydmyke 12-åringen.

Helt til topps gikk det på 60 meter hekk. I konkurranse med seks andre utøvere brøt han målstreken først. Tida ble sterke 10.19. Det er det raskeste som noen i kretsen har gjennomført øvelsen i denne årsklassen.

– Det var en grei øvelse. som jeg følte gikk bra. Man vet jo ikke helt hva utøverne fra resten av landet står for. Derfor er det jo artig å se at man klarer å være med så langt framme i nasjonal sammenheng, sier 12-åringen, som for øvrig sørget for å forbedre sin personlige rekord på distansen med fire tideler.

Firesifret

Han sørget også for mer medaljer på 60 meter flatt og i lengde. På løpsøvelsen ble det sølv, mens han hoppet 4.40 meter i lengde. Det var godt nok til siste pallplass.

– Tyrvingpoengene ble firesifret både på 60 meter hekk og 60 meter flatt. Likevel var det sølvløpet som blir rangert som den sterkeste prestasjonen om man bruker Tyrving-tabellen som måleredskap, sier utøveren om begge øvelsene som ga i overkant av 1.000  tyrvingpoeng.

GULL: Jan Helge Westerås. Foto: Privat