Det sørget Harstad Svømmeklubbs duo, Emil Toth Engegård og Halvard Bygdnes for. Det som skjedde under Langbane-NMs åpningsdag i Tøyeenbadet, da 50 meter bryst sto på plakaten for de to svømmerne.

Emil Toth Engegård er ranket inn i konkurransen som nummer åtte. Han leverer en god 50 meter bryst, og svømmer inn til 31.34, som er åtte hundredels sekund bak sin personlige bestenotering. Det sender han inn på en tolvteplass, sier Hansen.

– To år yngre Halvard Bygdnes har 50 meter bryst som sin eneste distanse under mesterskapet. Han svømmer inn til tida 32.08, som er tre hundredeler bak personlig bestenotering. Han er ranket inn i mesterskapet på en 32.-plass, men blir til slutt nummer 23, sier Bygdnes.

Han mener at det er noe som man kan si seg tilfreds med etter dag en i bassenget.

– Vi snakket om at vi hadde vært fornøyd med personlige bestenoteringer. Men når de er såpass nær ved å sette nye perser, så må vi si oss godt fornøyd med den innledende mesterskapsdagen, sier Hansen.

Fredag er det kun en svømmer som skal i bassenget. Oda Bygdnes er da klar for sin første øvelse i mesterskape, når hun entrer startblokka for sin 50 meter fri. Favorittøvelsene 50- og 100 meter butterfly gjennomføres lørdag og søndag.

Halvard Bygdnes Foto: Øyvind Askevold Kaarbø