Det vistes veldig godt under årets utgave av Tjuvstarten som gikk av stabelen i Hålogalandshallen sist helg. Mens klubben tidligere har hatt tradisjoner for å få fram ungdommer som holder et veldig godt nivå. Eksempelvis har Christoffer Furnes og Kristoffer Nikolaisen tidligere hevdet seg på nasjonalt nivå for klubben.

– Det kommer en ny bølge av unge skyttere som er i ferd med å ta nivået i sine klasser på en meget god måte, sier Tinden-ledet Svein Nikolaisen.

Rekrutter i fleng

Blant dem som Nikolaisen ønsker å framheve er de unge og fremadstormende trioen som hentet hjem lag-sølv i rekruttklassen under årets innendørs-NM i Lillestrøm. Da hentet Amalie Storelv, Hennie Lien og Torje Ludvigsen hjem en meget sterk sølvmedalje i lagkonkurransen for rekrutter i recurve-klassen. Ludvigsen sørget senere for å ta NM-tittelen i sitt første forsøk da han slo flere år eldre bueskyttere i den individuelle konkurransen. I helga var trekløveret på plass foran skivene igjen. Da fortsatte den gode trenden i årets første «utendørsstevne» i Hålogalandshallen.

– De var alle ute og skjøt på hold som var nye for dem. Med det i tankene er resultatene som de presterer meget sterke. Når man i tillegg ser at de legger ned den viktige treningsjobben som må til for å nå langt innenfor bueskytingen, blir det spennende å se hvor langt dette kan gå, sier Nikolaisen.

Skal til nordisk

Fjerdemann i den unge gjengen av Tinden-skyttere som imponerer er 16-årige Kent-Andreas Nikolaisen. Hans prestasjon med å skyte 870 poeng på 90 piler er et resultat å heve øyenbrynene over.

– Også han er meget motivert for å nedlegge et godt treningsarbeid etter NM-sølvet i klassen Compound 2, forklarer Tinden-lederen.

Denne sommeren går de fire unge Tinden-skytterne imot nye utfordringer. Da skal de være klubbens representanter under årets utgave av Nordisk Mesterskap.

– Stevnet går av stabelen i månedsskiftet juni/juli. Hvordan våre ungdommer hevder seg i konkurranser hvor hele Norden er representert blir virkelig spennende å få med seg, mener klubblederen.

TILFREDS: Leder Svein Nikolaisen er godt fornøyd med Tinden-ungdommens resultater. Foto: Ivar Hjelvik