– Vi håper å få noen kroner inn på konto. Det trenger vi, sier spillerne Jens Rørnes, Sander Ligaard, Trond Collin og trener Kenneth Mågø i Harstad Tigers.

De er takknemlige for gaven gitt av Svein Arild Aarrestad og hans bror Frank Terje Aarrestad, sistnevnte en ihuga City-tilhenger.

– Den er perfekt. Haaland er verdens beste spiss, og det sier jeg selv om jeg ikke er City-supporter, sier Ligaard.

Skambud aksepteres ikke

Harstad Tigers spiller tilrettelagt fotball, som er en arena for spillere med funksjonsnedsettelser. For en snau måned siden deltok laget på landsturneringen i Lillehammer. Turen kom på 300.000 kroner. Med nyinnkjøpt utstyr til den enkelte på toppen av reisekostnadene, er kassa bunnskrapt.

Da er det ingen vei utenom.

– Vi må bare selge. Jeg håper mange vil støtte oss. Inntektene går til en god sak, nemlig Harstad Tigers, sier Jens Rørnes.

Drakten med autografene skal auksjoneres, med et lite forbehold.

– Vi vurderer den solgt. Kommer det inn skambud, beholder vi drakten selv. Vi selger ikke for 500 kroner, for å si det slik, sier trener Mågø.

Han har sondert hvordan interessen kan være for en slik drakt sett i sammenheng med formålet.

– Det er noe spesielt med både Tigers og drakten. Jeg fikk et råd om ikke å selge under 30.000 kroner, men vi får se. Jeg vet ikke annet enn at det vil komme bud, og vi skal spre budskapet til alle vi kjenner både i Harstad, landet for øvrig og i hele Norden, sier Mågø.

Giverne av gaven har gitt tommelen opp for at drakten kan auksjoneres.

– Jeg er litt involvert i Tigers-gjengen i den forstand at de hjelper meg på hjemmearrangementene til HIL. De stiller opp og løser ulike oppgaver, det er en gjeng du blir glad i. Hvis de kan få penger i en slunken kasse, er det ingenting som gleder meg og min bror mer. Harstad Tigers er en viktig del av lokalfotballen. De gjør en bra innsats og fortjener all inntekt de kan få. Om de får til å spe på med penger fra en auksjon, står det dem fritt til å gjøre det, sier Aarrestad.

Slik fikk de signaturen

Hvordan drakten kom til Harstad, med autografen til Premier Leagues storskårer i forrige sesong og hittil i fjor, startet med et ønske fra Aarrestad om å gi Tigers-spilleren Alexander Sandvik Isaksen en spesiell bursdagsgave.

– Jeg er etter hvert blitt godt kjent med Alexander, eller Sir Alex, som han kalles i miljøet. Han er en autografsamler og er støtt og stadig på kjendisjakt. Og hvem er størst i fotball akkurat nå? Jo, Erling Braut Haaland. Selv om Alexander er stor Manchester United-supporter, tenkte jeg at han ville bli glad for en slik gave, sier Svein Arild Aarrestad.

SIGNERT: Haalands drakt nummer 9, signert av både stjernespilleren og de tidligere norske City-spillerne Alfie Haaland og Egil Østenstad. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

Planen var å få lillebroren, Frank Terje Aarrestad, som er involvert i supporterklubben til Manchester City i Skandinavia, til å ta med to drakter på en av sine turer til England slik at Braut Haaland kunne signere dem.

– Vi kjøpte to drakter. På forhånd var disse signert av Alfie Haaland, Brautens far, men det lyktes ikke å få Erlings autograf på første forsøket. Draktene kom derfor hjem til Norge usignerte, sier Aarrestad.

Det oppsto en ny sjanse. På grunn av innspillingen av den Viaplay-sendte dokumentaren «Haaland: Breaking Ground», skulle hovedpersonen innom Jærhallen på Bryne for opptak fra hjemstedet.

– Der fikk vi ordnet signaturen hans, og på toppen signerte også Egil Østenstad. Det finnes bare to slike trøyer i hele verden, sier Aarrestad.

Sandvik Isaksen fikk den ene fotballtrøya i forsinket bursdagsgave. Den andre ble gitt til Tigers.

– Jeg håper noen blar opp en betydelig sum for den, sier Aarrestad.