Bueskyttere fra Harstad, Tinden, Sortland, Fløya og Havørn konkurrerte i Seljestadhallen.

I Compund 2-klassen ble det jevnt om topplasseringa. Bare ett poeng skilte Kent Andreas Nikolaisen fra Tinden bueskytterklubb og Viggo Mikalsen fra Harstad Bueskytterklubb. Førstnevnte fikk 558 poeng, mens Mikalsen skåret 557 poeng totalt. Rett bak Nikolaisen og Mikalsen kom Jan Drayton fra Havørn Uil.

Nikolaisen og flere fra Tinden skal til NM i mars. Fra Harstad bueskyttere er det ingen som skal delta i mesterskapet.

– Det er litt synd at ingen fra klubben er representert i mesterskapet, men det er forskjellige årsaker til at det er slik, sier leder i Harstad bueskytterklubb, Viggo Mikalsen.

I Instinktiv 1 var det Svein Nikolaisen som presterte best med totalt 505 poeng. I Langbue 1 skåret Bjørn Ivar Kampen fra Harstad bueskytterklubb 482 poeng, og ble derfor også den beste skytteren i langbueklassen. Kampen ble etterfulgt av Sven-Ove Johansen med 475 poeng totalt, også han fra Harstad bueskytterklubb.

– 482 poeng er en grei poengsum, men det er ikke noen god poengsum. Det var det nivået jeg hadde i dag. Målet er bestandig å få mer enn 500 poeng, som er en bra sum på langbue, sier Kampen.

– På det samme stevnet i fjor fikk jeg 511 poeng. Denne sesongen har jeg egentlig skutt litt skuffende, og jeg har kanskje ikke trent så mye som jeg burde ha gjort. Jeg skal ikke til NM, så jeg har ikke gjort noe stort ut av det, sier han.

I Recurve 2 ble Kåre Lykseth fra Sortland for tøff konkurranse for de lokale bueskytterne. Lykseth fikk 532 poeng totalt, som var hakket bedre enn andreplass Bård Sigbjørn Mikalsen med 529 poeng og Preben Jensen med 526 poeng. De to sistnevnte skøyt begge for Tinden.

KONSENTRERT: Eirik Johansen fra Harstad bueskytterklubb var en av flere skyttere som deltok på Februarstevnet lørdag. Foto: Theodor Karlsen