Det spår daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

– Jeg tror på en gjentakelse publikumsmessig, og vi har nettopp valgt denne traseen på nytt fordi den var en gedigen suksess sist. Det er ingen grunn til å endre mot noe som rett og slett var fantastisk med 30.000 tilskuere på runden av totalt 40.000 på hele etappen fra Sortland til Harstad. I sentrumsgatene var det et folkehav uten like, sier Dybdal.

De to foregående årene har rundløyper vært forbehold målgang på den fjerde etappen - finalen.

I 2015 skjer det samme, men det blir i tillegg en slik avslutning på åpningsetappen i Harstad 13. august.

Til høyre ser du etappene, som går slik:

1. etappe: Fra start i Harstad, trolig et sted langs kaia i sentum mellom Høgskolen og hurtigruteplassen, går ferden til Evenes, videre inn i Skånland via Grovfjord og kystveien tilbake til Tjeldsundbrua før syklistene dundrer tilbake mot Harstad. De stopper ikke der. Det blir en tur Kvæfjord rundt via Nupen til Borkenes. Så gjenstår den drøyt seks kilometer lange rundløypa av totalt 210 kilometer for hele etappen.

2. etappe: Starter mellom kirka og butikkene i sentrum av Evenskjer, går motsatt vei langs kysten til Grovfjord, videre til Bjerkvik, opp Gratangsfjellet og ender på Setermoen via Spansdalen. Tre kilometer før mål svinger løypa innom militærleiren før den vender til sentrum. Etappen er 155 kilometer.

3. etappe: En 175 kilometer lang etappe fra Finnsnes, rundt Senja og videre til mål ved Målselv fjellandsby. Der venter 3,5 kilometer med seks prosent stigning på tampen.

4. etappe: Finalen på 160 kilometer har start og mål i Narvik, går via Ballangen og Kjeldebotn og avrundes med ei 11 kilometer lang rundløype. Den skal sykles fire ganger.

Les også Harstad Tidende.

1. ETAPPE: Start i Harstad, Evenes, Skånland, retur Harstad, rundt Kvæfjord og rundløype i Harstad. Foto: ASO
2. ETAPPE: Evenskjer, Grovfjord, Bjerkvik, Gratangsfjellet, Spansdalen til Setermoen. Foto: ASO
3. ETAPPE: Finnsnes, Senja rundt, Finnsnes, Målselv. Foto: ASO
4. ETAPPE: Narvik, Ballangen, Kjeldebotn, retur Narvik. Alle kart: ASO Foto: ASO