Det betyr i praksis at det fortsatt er spenning i toppen etter at søndagens 3.-divisjonsoppgjør i Lødingenhallen endte med Lødingen-seier med sifrene 25-23.

– Etter tap mot både TSI og Alta, er det veldig godt å komme tilbake med denne prestasjonen, sier Haslevang.

Foran fullsatt hall sørget han og de andre Lødingen-spillerne for at Bossekop ikke kunne reise hjem med full pott fra sin bortehelg.

– Vi lykkes med å roe ned spillet, og vinner på at vi er godt samspilte. I dag leverer vi en god kamp. Og vi er fortsatt med i kampen om seriemesterskapet. Vi lever ennå i håpet, sier Haslevang etter å ha gjort jobben foran en fullsatt tribune søndag.

Arkitekt og skåringsmaskin

Det er meninger som deles av Christoffer Sagstad. Han sto fram som kampens store spiller med sine 11 skåringer.

– Jeg tror at vi vinner kampen på at vi klarer å være roligere enn våre motstandere, sier Sagstad.

Den Sortland-bosatte midtbacken framviste et variert angrepssspekter som i praksis førte til at Lødingen kunne dra hjem seieren.

– For vår del er det greit å ta en kamp ad gangen. Men vi viser at det ikke er noe å si på potensialet vårt, sier Sagstad om den viktige hjemmeseieren som gjør sitt til at det fortsatt er muligheter for å kjempe om seieren i divisjonen.

– Vi er et uortodokst lag. Selv om spillet vårt ikke alltid ser så pent ut, så er det effektivt, sier Sagstad.

Lærte mye

Trener Kjell Hugo Pedersen mener at det var mye å få ut av å følge HHKs kamp mot finnmarkingene lørdag ettermiddag.

– Fra å følge kampen fikk vi mye god info. Blant annet fikk vi se hvor skytterne er glad i å sette sine skudd. Det ble nyttige analyser for oss, spesielt i sluttminuttene, mener Pedersen.

Han er likevel forsiktig med å utrope Lødingen til seriefavoritter etter å ha beseiret serielederen.

– Det er riktig at vi er gode hjemme. Men vi har samtidig et kompleks når vi skal ut på reisefot. Her har vi tapt mange poeng, sier Pedersen.

– I kampen om seriemesterskapet holder jeg fortsatt en knapp på Bossekop. De har et godt lag, og vil nok ikke avgi poeng til så mange lag denne sesongen. Men vi skal gjøre hva vi kan for å gi dem kamp.

Etter jul kommer enda en skåringsgarantist tilbake i Lødingen-drakt.

– Da får vi Jonny Molander tilbake. Han skaper en enda bredere backrekke hos oss, og blir spesielt viktig i det defensive arbeidet.

TRENER: Kjell Hugo Pedersen var godt fornøyd med at hans elever halte i land seieren etter spennende sluttminutter. Foto: Ivar Hjelvik