Mens Medkila spilte både omstendig og ensformig, i tillegg til en ekstrem gavmildhet på egen halvdel, var gjestene kompakte i forsvar, direkte i angrepsspillet og effektive da sjansene bød seg.

Brutalt straffet

– Vi falt for eget grep, konstaterer Haugenes.

– Vi spilte kjempebra i starten og fikk ledelsen. Den kunne vi doblet. Så kom i stedet målet imot. Da ble vi stresset, feilene oppsto, vi spilte bort ballen og gjorde det vanskelig for oss selv, sier treneren.

– Da vi ikke skåret selv, ble vi hardt og brutalt straffet med mål imot. Det er ingen tvil om at vi savner og trenger en målskårer, sier Haugenes.

Forsvarstrøbbel

Hun tror kampen ville vært mer eller mindre avgjort dersom Medkila hadde skåret på sjansen som burde gitt 2-0. I stedet ble gjestene invitert inn med utligningen. Vondt ble verre da to forsvarsblundere på rappen førte til at Dahl igjen kom alene mot målvakten og sendte Innstrandens til pause med ledelse 2-1. Avansementet ble banket da Dahl skåret sitt tredje etter ti minutter av andre omgang. Innstrandens gled gjennom Medkilas midtbane, som passivt så på da Monika Hunstad spilte Dahl fri. Forsvarstreeren til Medkila falt ikke av, og hadde ikke fart nok til å reparere for skaden som allerede var skjedd.

Medkila hadde tilløp til sjanser etter at Agnethe Mathisen ble byttet inn, men vertene evnet ikke å slå tilbake.

Får ikke forsterke mer

Defensivt kan Medkila få skikk på sakene allerede til helga. Da er rutinerte Silje Johansen tilbake. Nykommer Myia Wilkes ankommer Harstad torsdag, og kan være tilgjengelig. I bakhånden har Medkila også veteran Line Anita Nermark.

Skoen trykker mest offensivt.

– Vi ser hva vi mangler og er hele tiden på jakt, men vi har ikke fått ja til å hente flere forsterkninger. Jeg har tro på at mange av de vi har i stallen kan skåre mål. Det ser jeg på trening. Nå er det blitt en barriere, og det butter veldig, men forhåpentlig vil det løsne. Det går mye på selvtillit, sier Haugenes etter cupoverraskelsen.

Fakta

Medkila-Innstrandens 1-3 (1-2)

Harstad stadion, 2. runde NM, onsdag

Mål: 1-0 Liv Solveig Miklegard (17), 1-1 Emilie Dahl (25), 1-2 Emilie Dahl (38), 1-3 Emilie Dahl (55)

Gult kort: Oda Bangfil, Innstrandens

Dommer: Simen Albrigtsen Eilertsen, Kilkam

Medkila: Hanne Larsen - Sigrun Linaker Dybvik, Liv Solveig Miklegard, Rebekka Strøm Hansen - Emilie Kristiansen, Maria Hustad, Ida Fikseth Fossem, Lotte Fikseth Fossem, Rachel Hignett - Mette Skau (Thea Sørensen, 84), Ida Nylund (Agnethe Mathisen, 70)

LEDET: Liv Solveig Miklegards første skåring for Medkila sendte laget i ledelse, men gleden ble kortvarig. Foto: Knut Ingebrigtsen
PROFIL: Innstrandens har det Medkila mangler; en notorisk måltjuv. Emile Dahl fikk tre sjanser, og skåret på alle. Foto: Knut Ingebrigtsen