Bjørn Willy Bonk var Tinden Bueskytterklubbs tredje internasjonale mesterskapsskytteren. På 2000-tallet var Bonk en nasjonal toppskytter, og etter flere gode resultater nasjonalt og internasjonalt gav Bonk seg i 2004.

Men å holde seg unna sporten ble for vanskelig for Bonk. I helga, 14 år etter at han siste konkurrerte, var han tilbake. Etter å ha trent siden januar deltok han på Solpilen.

- Tanken på å begynne med bueskyting igjen har streifet meg de fem siste årene. I januar bestemte jeg meg for å begynne å trene igjen, og jeg har vært med Tinden på treninger, sier han.

Bonk deltok i klassen Compund 2. Etter å ha vært best i de innledende rundene, endte han i finalen på tredjeplass.

- Å skyte på et stevne igjen var både nervepirrende og artig. Jeg kjenner at jeg har savnet å konkurrere, sier han.

Ambisjoner

Bonk har på ingen måte kommet tilbake kun på grunn av gledens skyld. Den tidligere nasjonale toppskytteren uttaler at han har ambisjoner om å komme tilbake på det nivået han en gang har vært.

- Jeg vet at det kanskje ikke er et realistisk mål, men jeg ønsker å konkurrere på det samme nivået som jeg gjorde før jeg sluttet med bueskytingen for 14 år siden. Målet mitt er å trene for å komme tilbake på et nasjonalt nivå igjen. Jeg skal prøve på nytt, og se hvor langt jeg kommer. Samtidig er jeg litt plaget med helsa, så jeg må bare ta en dag om gangen, sier han.