Frank Aspelund ble tidligere i år engasjert som utviklingsleder i Sortland IL, med ansvar for SIL-akademiet som skal starte opp i høst. Nå blir det enda flere oppgaver fremover på mannen som er bosatt i Kvæfjord.

– Frank Aspelund er et navn vi tidlig siktet oss inn imot og som vi har hatt stor tro på i prosessen fram mot den endelige ansettelsen, sier daglig leder Marius Johansen på klubbens egne nettsider.

– Lidenskapelig og sulten

– Vår nye trener er en ambisiøs ledertype med stor arbeidskapasitet og fotballfaglig tyngde. I prosessen fram mot ansettelse har han fremstått som svært lidenskapelig, sulten og gitt klart uttrykk for at han ser på Sortland IL som en ekstremt spennende klubb å få være med på å utvikle videre, fortsetter Johansen.

Aspelund er bosatt i Kvæfjord, og har flere stillinger i fotballen. Blant annet er han en av driverne av Harstad FotballXtra i regi av Brage Trondenes, samt trener- og spillerutvikler i Brage Trondenes.

Nå blir han trener i 4.-divisjon – og skal blant annet møte sin egen sønn Jesper i aksjon når Sortland møter HIL i høst.

– Jeg har aldri stått på motsatt halvdel av min egen sønn. Det blir en interessant sak, selvsagt. Jeg skal gjøre mitt for at det skal bli vanskelig for HIL i den kampen, men vi er fullstendig klar over styrkeforholdet mellom HIL og de øvrige. I år er vi ikke en konkurrent til HIL, men det er slike tøffe utfordringer vi må bygge videre på og utvikle oss på her på Sortland, sier Aspelund til Harstad Tidende.

Aspelund går inn i rollen som trener med stolthet og begeistring.

– Jeg er imponert over klubbens innstilling til ønske om videre utvikling og ser virkelig fram til å være en del av dette sammen med alle de dyktige fagfolkene som er i klubben. Mitt mål er å bygge et sterkt og sammensveiset lag som vil prestere på sitt beste nivå og representere Sortland IL med stolthet, sier Aspelund i pressemeldinga.

Han ser fram til å jobbe tett med spillerne, utvikle ferdighetene deres og skape en positiv og inspirerende fotballkultur.

– Unge spillere i utvikling er en av tingene som trigger meg, sier Aspelund til Harstad Tidende.

Tiltrer umiddelbart

– Jeg har stor tro på at min metodikk vil være med på å utvikle spillerne videre. Det er med stor respekt for arbeidet som meget dyktige Tore Arne Jakobsen har lagt ned, at jeg vil gjøre mitt ytterste for at laget skal lykkes i tiden som kommer. Vi er der vi er per dags dato, og jeg har et sterkt ønske om å bidra til videre fremgang for klubben og bygge et godt fundament for kommende sesonger. Jeg er klar for utfordringen og gleder meg til å starte denne spennende reisen med en klubb i fremgang, avslutter han.

Forgjenger Tore Arne Jakobsen gir seg på grunn av ny sivil jobb, ifølge en pressemelding fra Sortland IL.

Aspelund vil tiltre som hovedtrener med umiddelbar virkning og vil lede sin første kamp for Sortland IL torsdag 10. august, borte mot IL Morild. I tillegg jobbes det med å få plass en assistenttrener så snart som mulig.

Første trening vil være mandag 24. juli når spillerne returnerer fra ferie.

– Vi får se om spillerne forstår og responderer på det jeg står for fotballmessig. Jeg vil være tro mot mine ideer, og jeg tror det vil gå bra, sier Aspelund til Harstad Tidende.

– Vi er i sunn vekst og skal utvikle oss gradvis. Når vi er klare, skal vi prøve å ta neste steg sportslig og nærme oss de beste i divisjonen, legger han til.

Kontrakten som hovedtrener gjelder ut sesongen. Harstad Tidende erfarer at Aspelund har sikret seg en opsjon på ett år til.