Harstad-kvinnen ble nakkeskadet etter at en Vikings-spiller kastet ballen på henne i en timeout. Hun vil være ufør det neste året, og mener Harstad Vikings bør kompensere for dette.

– Jeg synes ikke jeg skal lide økonomisk for det som Harstad Vikings har gjort. Derfor tok jeg kontakt med advokat, og vi ser nå på hva vi bør gjøre, sier Olsen.

Har smerter

Den vanligvis så aktive personen hevder hun er blitt svært hemmet av nakkeskaden.

– Jeg gjør ingenting om dagen, og holder på å bli gal. Med en gang det blir litt stress får jeg smerter, sier hun.

Advokat Jørund Aarrestad i Personskadeadvokat utelukker ikke at det kan bli rettet søksmål mot klubben.

– Saken er til utredning, og vi får se hva vi får av tilbakemeldinger fra Harstad Vikings. Det er klart at de står ansvarlig som spillerens arbeidsgiver, sier Aarrestad.

Karoline Olsen er takknemlig for at Christer Fonnes og Vikings markerte hendelsen med å overrekke blomster under en hjemmekamp.

– Det setter jeg stor pris på. Men etterpå føler jeg de har bare skjøvet vekk saken, og ikke gjort noe mer. Synes det blir helt feil at de går ut og sier de godtar slike handlinger. De er forbilder for ganske mange i denne byen, sier Olsen.

Ingen dramatikk

Hun poengterer at hun ikke bærer nag til Fonnes, som etter at tredje periode var over kastet ballen over hele banen. Ballen traff ikke kurven, som Fonnes hevder han siktet på, men tilskuer Olsen i ansiktet.

– Det er menneskelig å feile, og jeg bærer ikke nag til ham. Klubben bør ikke sparke ham, men noe burde gjøres for å markere at slikt ikke godtas, sier Olsen.

Eidar Andreassen bekrefter at klubben er i dialog med advokat Aarrestad, men avviser at det er noe dramatikk i denne prosessen.

– Basketballforbundet sjekker nå om det finnes noen forsikringsordninger i slike saker. Det er ikke stilt noen krav, og det er ikke noe dramatikk i dette. Men slik vi ser det er det ikke vår feil at spilleren kastet ballen. Så jeg tror ikke vi kan lastes for dette, sier Andreassen.

msa@ht.no 476 09 926