Idrettsrådet har tatt på seg ansvaret for å skaffe 232 frivillige til sykkelfesten. Arbeidet er allerede i gang, og klubbene i byen har blitt kontaktet.

Magnus Ingebrigtsen er daglig leder i Harstad Idrettsråd. Han ønsker å komme med en påminnelse om at Arctic Race nærmer seg med stormskritt.

– Tiden går fort, og vi håper at vi fyller opp med frivillige etter at ferien er unnagjort. Vi oppfordrer alle lag og enkeltpersoner i Harstad til å stille opp om denne fantastiske sykkelfesten.

– Jeg er på ingen måte bekymret for at vi klarer å skaffe så mange. Flere klubber har allerede meldt seg, og vi venter bare på svar fra resten, forteller Ingebrigtsen.

– Må hjelpe hverandre

Oppdragene går ut på vakthold, teltrigging, servering og lignende. På grunn av reglementet til arrangørene, ASO, så må de frivillige være over 18 år for å æ være løypevakter.

– Alle vil få god briefing enten fra oss eller fra politiet i forkant av rittet. Det skal ikke være tvil om hva som skal gjøres dersom man bidrar, sier Ingebritsen.

Harstad Idrettsråd har en overordnende oversikt over klubbene i Harstad-regionen. For ikke lenge siden startet idrettsrådet et prosjekt der de ønsket at de forskjellige klubbene skulle samarbeide mer. Ingebritsen håper klubbene denne gangen kan hjelpe syklingen.

– Vi er avhenige av å hjelpe hverandre. Harstad trenger flere store arrangement, og dette er en flott mulighet for å hjelpe syklingen med å stille som frivillig, sier Ingebrigtsen.

Gode muligheter

Som en takk for innsatsen vil det bli gitt ut penger til de klubbene som stiller med mange frivillige.

– Som en ekstra gulrot gir vi tilbake en liten slant til klubbene. Dette vil vi evaluere etter sykkelrittet, og hvor mye de får vil avhengige av hvor mange frivillige de stiller med, sier Ingebrigtsen som håper at klubbene også kan bruke sykkelfesten til å tjene penger.

– Med så mange folk i byen er det fantastiske muligheter til å tjene penger selv. Klubbene kan lage egne aktiviteter som kafé og lignende. Det er bare fantasien som setter grenser på denne dagen, sier Ingebrigtsen tydelig engasjert.

SYKKELFEST: –For å arrangere et så stort sykkelritt er man avhengige av mange frivillige, sier Ingebrigtsen. Her fra for to år siden. Foto: S.Boue