Lokale aktører sammen med milliardæren og Tromsø IL-vennen Trond Mohn bidrar med 1 million kroner. Mohn bidrar med et sekssifret beløp, som ikke er spesifisert. Den andre millionen kommer fra regionale utviklingsmidler (RUP-midler) i Troms fylke.

Spleiselag

Forprosjektleder Agnar Christensen er glade for å ha budsjettet i boks.

- Vi søkte om 1 million kroner i RUP-midler fra fylket, og fikk tilslag for få dager siden. Å få et sjusifret beløp til et prosjekt som dette er unikt, og vi kan ikke annet enn å takke for støtten fra fylket gjennom fylkesråd Line Miriam Sandberg, sier Christensen.

Lokalt har flere aktører ytret et ønske om at fotballfamilien i Hålogaland må komme sammen for å diskutere ei felles framtid, som både skal gi bredden og toppen et løft.

Nordic Management ved Sverre Utvåg ansatte i fjor Christensen for å utvikle forprosjektet videre. Oppdraget var å sørge for ei fullfinansiering av et ettårig prosjekt. Nordic Management, Sparebank1 Nord-Norge, Harstad Sparebank, Byggmakker Per Strand og Harstad Skipsindustri er lokale medspillere i finansieringen. De har fått med seg på lag Trond Mohn i Bergen via hans nære venn Kjell Kolbeinsen i Tromsø. Flere av disse var til stede under tirsdagens pressekonferanse.

Fylkesråd Sandberg var ikke til stede tirsdag, men sier følgende over telefon:

- Vi har stor tro på prosjektet, som vi tror vil bære frukter for Sør-Troms og senere kan brukes som modell for andre. Når prosjektet har klart å samle inn mye næringskapital fra tunge, private sponsorer, er gjerne fylkeskommunen med på spleiselaget, sier Sandberg.

Samarbeid

- Det har vært veldig gledelig, må jeg få lov til å si, å snakke med mange næringslivsfolk i løpet av dette året. Jeg har møtt flinke og flotte bedriftsledere, som har en visjonær tanke med det de gjør. De private sponsorene er lokalisert i Harstad. De ser på Harstad og Hålogaland som flott region for utvikling, sier Christensen.

Han tror prosjektet kan knytte regionen enda mer sammen.

- Vi kan bli enda flinkere trekke veksler på hverandre og utvikle samfunnet. Den muligheten har vi ved å samarbeide, og det kan idretten være et godt bilde på dersom vi lykkes med prosjektet, mener han.