Kine Helene Kristensen Fossbakk er landslagsutøver i styrkeløft, og kom nylig hjem fra Island med EM-gull i bagasjen. Tidligere i år ble hun også verdensmester i juniorklassen for utøvere over 84 kilo. Hun har flyttet hjem til Harstad etter studieår i Tromsø, og jobber for å få til et miljø for styrkeløft i kommunen.

Med seg på laget har hun Arne-Martin Brattsti, som i oktober debuterer i norgesmesterskap.

Ber om tips

Duoen tar utgangspunkt i Sørvik, som er hjemstedet til Kristensen Fossbakk.

– Vi har sjekket bomberom, menighetshuset, ungdomshuset, garasjer og litt av hvert. Foreløpig har vi ikke fått napp eller funnet noe som kan brukes. Det ender vel med at vi må bygge en plasthall, sier Kristensen Fossbakk.

– Det er ikke snakk om hva vi drømmer om å få til, men hva vi skal få til, tilføyer Brattsti.

De skal få til en egen gym, og vil gjerne ha innspill fra lokalbefolkningen om egnede lokaler.

– Vi trenger et sted med betonggulv, litt takhøyde og cirka 30 kvadratmeter. Da er vi godt i gang. Styrkeløft er en gammel kjellersport. De fleste begynte gjerne med en benk hjemme. Vi trenger ikke store plassen, men når løftene kommer litt opp i kiloene holder det ikke kun med et tregulv, sier ildsjelene, som har startkapital og vil gå inn meg egne oppsparte midler dersom det må til.

Dialog med klubb

Lokal tilhørighet er viktig for begge. Inntil videre må Brattsti konkurrere for en klubb i Bergen, mens Kristensen Fossbakk representerer TSI i Troms.

– Vi ønsker å representere en lokal klubb. Byen har det meste av tilbud, også treningsstudioer, men ikke et rent styrkeløftstilbud. Vårt tilbud skal ha sunne verdier overfor kropp og helse som et fundament. Vi skal drive sporten på en ren måte, sier Kristensen Fossbakk.

En løsning kan være å inngå et samarbeid med Sørvikmark IL. Dialogen er opprettet, og klubbens styreleder Tore A. Johansen er positiv.

– Det er veldig bra at de prøver å få noe til. Forespørselen om et samarbeid kom i ferietiden. Styret i Sørvikmark IL skal behandle dette som en sak i høst. I utgangspunktet er vi positive til all aktivitet, og åpner for å danne ei styrkeløftsavdeling, sier Johansen.

– Det vil være gunstig om vi kommer under Sørvikmark ILs paraply. Da sparer vi oss for mye arbeid, og kan konsentrere oss om å bygge opp miljøet, sier Kristensen Fossbakk.

De tror et slikt tilbud vil slå an. Flere har meldt interesse.

– Styrkeløft er for alle - enten du vil konkurrere eller bare ha sporten om en hobby eller en arena for å treffe andre mennesker, sier Brattsti.