Garden har satt sitt preg på disse to dagene. Nå har alle musikerne og drilltroppen klatret opp til toppen på Aunfjellet.

– Jeg har ikke vært der, så jeg vet ikke helt hva vi har sagt ja til, sa kaptein Jan Erik Synnes til Harstad Tidende nylig. Han er kompanisjef for 3. Gardekompani, som er spesialister på parader, seremonier, konserter og militær presisjonsdrill.

–Vi trasker opp med alt. Det er godt trente soldater som har mye fysisk trening. Det er noen instrumenter som er litt uhåndtering, men det får de bare klare, sier han.

På toppen skal det være med journalister, og det skal også filmes med helikopter, til ære for Arctic race.

– Det blir en hektisk dag, for etter fjellturen, skal vi rett ned til uteområdet ved Høgskolen i Harstad, der vi skal ha drilloppvisning, sier Synnes.

Deretter blir det kveldskonsert i Trondenes kirke.

– Våre musikk- og drillgardister er verdenskjent for sin rytme, presisjon og eleganse. Det er ekstra imponerende at dette er vernepliktige soldater, som har mindre enn et års trening bak seg. Men til gjengjeld trener de mer enn mange toppidrettsutøvere i løpet av året i førstegangstjenesten, sier sjefen for Garden, oberstløytnant Jan Frederik Geiner.