Løperen som innleder årets konkurransehelg under Tour De Andørja, varmet opp med å være den suverene vinneren under den innledende konkurransen.

– Det gikk slik som jeg hadde ambisjoner om, sier Lomås om årets løp.

Salangen-mannen varmet opp ved å vinne Ibestadløpet tirsdag. Det var med et helt annet felt på startstreken enn hva som var tilfellet fredag kveld. Da sto det aller meste av hva som kunne krype og gå av sterke løpere i regionen på startstreken i det rundt fem kilometer lange terrengløpet.

– Jeg fikk luke ned til resten tidlig i løpet. Så var det bare å levere sitt eget løp. Det var full pinne hele veien. Jeg visste at jeg måtte løpe hundre prosent for å hente hjem seieren her, sier Lomås.

Kjemper i trippelsammenheng

Bak Lomås beviste fjorårsvinner i trippelkonkurransen , Eirik Solvang at han blir å regne med også i år. Et lite stykke bak han brøt Magnus Vesterheim streken som treer.

– Et helt greit løp fra min side. Jeg føler at jeg er greit posisjonert i forhold til trippelkonkurransen. Men her blir det mange tøffe konkurrenter. Derfor blir det viktig å sikre seg et godt utgangspunkt etter lørdagens sykling. For konkurrentene er mange her, sier Vesterheim.

På kvinnesida var det heller ikke snakk om saken. Maja Majbäck, som er datter av det tidligere svenske skiesset Christer Majbäck, var i egen klasse under kvinnenes løp. Hun hadde 21 sekunder med til toer Anna Svendsen.

Idrettsglede

Men det var barna som fikk starte showet under årets utgave av Tour De Andørja. Idrettsgleden skinte i gjennom hos de mange unge som hadde møtt fram for å tjuvstarte konkurransen før de voksne slapp til i kveldstimene fredag. Og det er ingen tvil om at regionen har mange spennende unge talenter med løpesko på beina.

– Vi er godt fornøyd med den samlede oppslutningen rundt årets første konkurranse. Vi har et håp om å fortsette den positive trenden og nærme oss 1.000 deltakere totalt i konkurransen, sier Andørja Sportklubbs leder, Eidar Tøllefsen.

– I år var 290 påmeldte i løpet til sammen, hvoran 131 var barn. Det er bedre enn i fjor og tall som vi er meget godt fornøyde med.