Laget vant 3–2 over TSI i 1.-divisjon lørdag etter skåringer av Martin Myrhaug Hansen, Petter Hustad og Vegard Norberg.

Skånland har fortsatt sjansen til å vinne 1.-divisjon og få plass i eliteseriekvalifiseringen, men mye skal til selv om laget slår Berserk, Storsteinnes og Hinnøya i den siste runden. Den spilles 20. januar.

– Vi må vinne våre tre kamper og være litt heldige med enkelte andre resultater. En del må klaffe, men vi kjemper uansett om ei god plassering i 1.-divisjon, sier Håkon Norberg, som ledet laget i helga.

Ettersom det var en enkeltkamp i helga, ble ingen spillere sendt fra Evenskjer til oppgjøret i Tromsø. Heller ikke lagleder Roger Boltås tok turen. Penger ble spart på å bruke den delen av stallen som befinner seg i Tromsø til daglig.

I tillegg stilte Eirik Christensen, som har militærtjeneste på Innlandet. Grovfjordingen debuterte for Skånland lørdag.

Seieren over TSI var ventet. TSI har tapt samtlige kamper så langt i sesongen.

– Vi burde punktert oppgjøret til pause, og på stillingen 3–1 sløste vi med sjanser og tok ikke vare på gode overgangsmuligheter. De reduserte i overtall da målvakten var tatt av banen. På 3–2 traff vi både stolpen og hadde skudd like utenfor da TSI valgte en ekstra utespiller på bekostning av målvakt. Resultatet er ikke all verden, men det viktigste i helga var å vinne for å være med i tetkampen til siste serierunde, sier Håkon Norberg.

I en annen kamp lørdag tapte det Harstad-laget Hinnøya 3-5 for Berserk. Hinnøyas mål kom ved debutant Birk Berg-Johansen, Espen Nilssen og Andreas Jacobsen.